Inici -> Vila-real

La millora de camins rurals suma una nova inversió de 150.000 euros en la zona agrícola i residencial del Madrigal

tornar Imprimir

dilluns, 28 de juny de 2021

Sala de premsa, Serveis públics

La millora de camins rurals suma una nova inversió de 150.000 euros en la zona agrícola i residencial del Madrigal

El Departament de Serveis Públics continua amb el Pla de millora de camins rurals gràcies al qual en breu s'executarà una nova inversió per a adequar vials de la partida Madrigal que registren un important pas de vehicles. El projecte, que es troba en procés de contractació, ascendeix a 148.387 euros (IVA inclòs) i serà cofinançat per l'Ajuntament de Vila-real i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. En concret, els treballs d'asfaltat i millora del ferm afectaran els camins Canal de la Cota 100 i Vora Riu-Madrigal.

Tots dos camins es troben en zona pròxima al llit del riu Millars. En el cas del camí Vora Riu-Madrigal, s'actuarà en el tram comprés entre el pas superior sobre l'autopista AP-7 i el pas superior sobre la carretera CV-10. Es tracta d'un vial que dona accés a zones de segones residències així com a parcel·les agrícoles del terme municipal. Així mateix, el vial comunica amb una important empresa avícola, per la qual cosa també és habitual el pas de vehicles pesants. El camí del Canal de la Cota 100 discorre paral·lel al canal que porta les aigües des del marge nord del riu Millars, fins al final del terme municipal de Vila-real, i presenta un important volum de trànsit de caràcter agrícola principalment.

El projecte que executarà l'Ajuntament de Vila-real no sols servirà per a solucionar els problemes actuals de sots, quartejat i deterioració de la capa de rodadura de tots dos camins, sinó que també millorarà la durabilitat de l'asfaltat i sobretot garantirà la seguretat dels conductors que diàriament circulen per aquestes zones. El termini estimat d'execució de les obres serà d'un mes.

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, recalca el compromís de l'equip de govern perquè "la completa renovació de les vies agrícoles del terme municipal siga una realitat al final de la legislatura". En aquest sentit, el regidor ha anunciat un acord amb l'Ajuntament de la localitat veïna d'Onda per a assumir de manera conjunta la millora del camí de la Ratlla d'Onda, un altre dels vials que presenta una important deterioració. "Sabem que els veïns de la zona i els usuaris d'aquest camí estan demandant una actuació per a solucionar els problemes de sots i deterioració de la calçada, i gràcies a l'acord amb l'Ajuntament d'Onda esperem poder solucionar-lo com més prompte millor", apunta Valverde.

Cal recordar que aquest mes de juny l'Ajuntament ha signat la recepció de les obres de renovació de camins rurals finançada amb càrrec al Pla 135 de la Diputació de Castelló de 2020, que el consistori va decidir destinar de manera íntegra a l'adequació de les vies del terme municipal. En aquest cas, s'ha actuat en els següents camins: camí Vell Vila-real-Onda, des de l'AP-7 fins a la CV-10; camí de la Travessia Cuquello, des del club de tennis fins al camí Vell Vila-real-Onda; camí de Cuquello, des del club de tennis fins al camí de Molí Llop; camí de Molí Llop, des del camí Bassetes fins al camí Vell Vila-real-Onda.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es