Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple aprova per unanimitat un nou tràmit per a situar la futura comissaria a l'aparcament dels Jutjats

dimarts, 29 de juny de 2021

Ple ordinari del mes de juny de 2021

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat, amb el suport de tots els grups polítics, un nou tràmit per a fer possible la ubicació de la futura comissaria de Policia Nacional al solar de l'aparcament situat enfront dels Jutjats, en la zona sud de la ciutat. El Ple -que per primera vegada des de la pandèmia s'ha celebrat de nou de manera presencial- ha donat llum verda a la remissió a l'òrgan ambiental i territorial competent, la Junta de Govern, d'un nou pas administratiu per a modificar l'ús del solar de 5.500 metres quadrats, que passarà de dotacional aparcament a dotacional dedicat a forces de seguretat. Així ho ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha assegurat que amb aquesta aprovació "estem una mica més prop de la construcció de la nova comissaria, una infraestructura molt necessària per a la ciutat i la comarca".

En aquest sentit, Obiol ha recordat que "la Policia Nacional és a la nostra ciutat des de 1978 i les instal·lacions que ocupa aquest cos policial en l'actualitat, la quarta seu per la qual ha passat en més de 40 anys, estan en pèssimes condicions, a més de no comptar amb una ubicació adequada". Després de rebre el vistiplau oficial de la Direcció General de Policia a la proposta de solar plantejada pel consistori, el tràmit de modificació de l'ús del sòl és el pas previ per a la construcció de la comissaria, la inversió de la qual està inclosa en el Pla d'infraestructures de seguretat de l'Estat de 2019-2025.

El Ple municipal ha aprovat també per unanimitat la bonificació del 95% de l'impost sobre béns immobles (IBI) a dos locals comercials, en el marc de la mesura fiscal de suport al comerç, hostaleria i serveis impulsada per l'Ajuntament per a pal·liar els efectes de la covid-19 en l'economia local, que beneficiarà al voltant de 350 negocis. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha explicat que, amb aquests dos nous expedients, ja són prop de 400.000 euros els que ha bonificat el consistori perquè "el nostre teixit econòmic puga superar aquesta situació de crisi". Així mateix, Madrigal ha recordat algunes de les mesures adoptades des de març de 2020. "En total, ja són prop de 4 milions d'euros dedicats a fer front a l'efecte de la situació sanitària en diferents àmbits, però sobretot per a demostrar que, malgrat la complicada situació econòmica de l'Ajuntament, estem al costat del nostre teixit productiu i també reforcem la nostra aliança social perquè ningú es quede arrere, ampliant els convenis amb les entitats socials del municipi", assenyala l'edil d'Economia.

En un altre ordre de coses, en la sessió ordinària del Ple, que s'ha desenvolupat en una sala de plens adaptada per a garantir la distància de seguretat entre els membres de la corporació i amb els corresponents protocols de prevenció per la pandèmia, també ha tirat avant l'adhesió a la Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil, a fi de comptar amb un centre d'informació juvenil que s'instal·larà a l'Espai Jove. Aquest punt s'ha aprovat per unanimitat.

Amb el suport de PSPV, PP, Ciutadans, Compromís i Unides Podem, i el vot en contra de Vox, el Ple ha avalat l'adhesió de Vila-real a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, un organisme dedicat a millorar la gestió del sòl no urbanitzable de la Comunitat Valenciana, segons ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. També s'han aprovat dues declaracions institucionals: la primera per a defensar el manteniment d'un servei públic i de qualitat per part de Correos; la segona, per a demanar la revisió de les normes de gestió de les Zones d'especial conservació (ZEC) i l'elaboració d'un reglament que aclarisca les activitats permeses en aquestes zones.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es