Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Patronat de la Fundació de Sant Pasqual aprova els comptes anuals i fa balanç de les actuacions de millora de la basílica en un any marcat per la pandèmia

dimecres, 30 de juny de 2021

Reunió del patronat de la Fundació Pro Monestir i Basílica de sant Pasqual

El Patronat de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, presidit per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit hui per tal d'aprovar els comptes anuals i fer balanç de la gestió durant l'últim any, marcat per la pandèmia. La situació sanitària ha frenat temporalment les activitats de promoció de la basílica del patró com a recurs cultural i turístic però no ha impedit les obres de millora del temple, tal com ha explicat Benlloch. En la reunió, a la qual ha assistit també el president de la Diputació de Castelló, José Martí, juntament amb els representants de la resta d'institucions que conformen el patronat, s'ha informat de les darreres actuacions, com la construcció de la nova porta d'accés, cor i nàrtex, a més de les donacions de particulars i empreses. De manera especial, l'alcalde ha agraït la donació dels bancs de la basílica per part de Pascual Ibáñez i família, així com dels treballadors de l'empresa Insca. 

Benlloch també ha destacat el suport de la Fundació José Soriano Ramos, així com de la Fundació José Gómez Mata, que ha sufragat la restauració i posada a punt de les campanes i carilló. De la mateixa manera, el president del patronat ha posat de rellevància la implicació de l'Ajuntament de Vila-real i la Diputació de Castelló per a fer possible actuacions a la basílica per valor de més de 300.000 euros en els últims tres anys. Finalment, Benlloch ha anunciat que la fundació prepara ja la represa de les activitats de promoció de la basílica com a recurs turístic, a través de les visites, en el moment en què l'evolució de la pandèmia ho permeta.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es