Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real se suma a la Xarxa de Governança Participativa de la Comunitat com un dels seus municipis fundadors

diumenge, 4 de juliol de 2021

La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, en una reunió de la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Comunitat

L'Ajuntament de Vila-real s'adherirà a la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Comunitat Valenciana, creada recentment de la mà de la Generalitat i en la constitució de la qual el consistori vila-realenc ha participat de manera activa. La regidora de Participació Ciutadana i Proximitat, Miriam Caravaca, ha estat treballant estretament amb la Secretaria Autonòmica i la Direcció General de Participació, al costat d'altres representants municipals, per a definir les característiques de la nova xarxa, que naix com un instrument de col·laboració, debat i reflexió entorn de les polítiques locals de participació ciutadana impulsades.

"Des de fa 10 anys, Vila-real és un exemple i un referent en participació ciutadana, per articular noves formes per a la implicació de la ciutadania en la vida pública i en la promoció dels valors democràtics. El naixement d'aquesta xarxa ens permet continuar aprofundint en aquest camí, compartint experiències en tot l'àmbit autonòmic i impulsant noves accions", assenyala Caravaca. La regidora recorda, a més, que Vila-real, com a ciutat adherida a la Xarxa d'Entitats Locals per a desenvolupar els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030, té entre les seues prioritats fomentar la cultura de la participació.

Vila-real és, juntament amb la Vall d'Uixó, l'únic municipi de la província que ha format part del grup de treball motor de la xarxa de participació. Amb ells, han participat en la seua creació les poblacions d'Alcoi, Alfàs del Pi, Elda, Xirivella, Riba-roja del Túria, Gandia i Bellreguard. El pròxim pas, després de la constitució de la Xarxa de Governança Participativa Municipal, és l'aprovació pel Ple de l'adhesió de la ciutat al nou organisme a través d'una carta d'adhesió que suposa l'assumpció de compromisos per a la promoció de la participació ciutadana en l'àmbit local, garantir els processos participatius en el disseny de polítiques públiques, afavorir la formació en cultura participativa i l'educació dels més joves, impulsar instruments de participació i garantir la transparència i la rendició de comptes, així com la informació als participants en els processos participatius.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es