Inici -> Àrees -> Innovació -> Notícies d'innovació

Fundació Globalis incorpora Sara, l'assistent virtual per a resoldre dubtes sobre la normativa laboral en pandèmia

tornar Imprimir

divendres, 9 de juliol de 2021

Sala de premsa, Innovació

Assistent virtual Sara, de la Fundació Globalis

Fundació Globalis incorpora Sara, l'assistent virtual per a resoldre dubtes sobre la normativa laboral en pandèmia

Fundació Globalis s'ha convertit en la primera institució de la província de Castelló que instal·la en la seua pàgina web www.fundacionglobalis.org l'assistent virtual Sara. Aquest chatbot, basat en intel·ligència artificial, és un projecte de responsabilitat social corporativa desenvolupat per dues empreses alacantines, Dual Link i 1MillionBot, per a oferir suport i resoldre dubtes sobre la normativa laboral que el govern d'Espanya ha aprovat durant la pandèmia.

En concret, el chatbot Sara respon a cinc temes d'actualitat com són les pròrrogues d'ERTO, Pla Mecuida, prevenció de riscos laborals vinculats amb la covid-19, teletreball, o també aquella informació relacionada amb empresaris i treballadors autònoms.

Tota la informació que ofereix Sara procedeix de fonts oficials com el BOE, a partir de normes i reial decret llei aprovats pel Govern central. El contingut que ofereix Sara s'actualitza de manera permanent per un equip d'especialistes en cadascuna de les àrees, sent un dels elements diferencials i fortaleses del projecte. Les qüestions més preguntades corresponen a dubtes sobre què és un ERTO, consultes relatives a la realització de cursos de formació mentre s'està teletreballant.

Entre aquests experts es troben la Federació d'Associacions de Treballadors i Empresaris Autònoms (ATA) que assessora pel que fa a aquest col·lectiu; també la inspectora de Treball i Seguretat Social, Carmen María Hernández Cebrián, responsable del bloc dedicat als ERTO; l'advocat, Cayetano Sánchez Butrón, que ha assumit la temàtica de teletreball; l'advocada, Tatiana Villanueva Espinosa, experta en el Pla Mecuida, i la directora de Recursos Humans, Irene Pardo Casado, responsable del bloc de prevenció de riscos laborals relacionats amb la covid-19.

L'equip es complementa amb Raquel García Castellano, qui a més d'idear a Sara és la responsable de coordinar el projecte; Caterina Ferrero, en la part de comunicació; Alejandro García, en disseny; i José Amorós, en la gestió de continguts del chatbot.

L'assistent virtual Sara estarà activa mentre continuen vigents les mesures extraordinàries aprovades pel Govern i està operativa 24 hores els set dies de la setmana.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es