Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real cerca una solució en consens amb els sindicats a la falta de personal en Serveis Socials per les traves de la legislació

divendres, 9 de juliol de 2021

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real treballa en una solució pactada amb els sindicats per a cobrir la falta de personal en el departament de Serveis Socials. Una manca de professionals que s'explica per la provisionalitat de les places, motivada per l'actual legislació estatal en matèria de personal de l'administració pública establida en la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local. La primera tinenta d'alcalde i coordinadora d'Alcaldia, Silvia Gómez, el tinent d'alcalde d'Economia, Xus Madrigal, i el regidor de Serveis Socials i Personal, Álvaro Escorihuela, s'han reunit aquest matí amb representants dels sindicats UGT i CCOO per a abordar aquest assumpte i han acordat obrir una línia de diàleg i consens per a "aconseguir una solució satisfactòria i pactada", ha assegurat Escorihuela.

El regidor de Serveis Socials ha lamentat la sobrecàrrega de treball que pateixen els professionals del departament a causa de la falta de personal però ha recordat que, com ja va advertir recentment l'alcalde, José Benlloch, "els ajuntaments ens veiem greument afectats per l'anomenada Llei Montoro, que ens dificulta la creació de places fixes i estables". Davant aquesta situació, el consistori ha hagut de recórrer a programes per a cobrir les necessitats de treballadors en l'àrea social, però "aquests programes duren poc temps i no són atractius per als aspirants; circumstància que ha provocat una provisionalitat en les places que redunda en un perjudici en l'atenció al ciutadà".

Aquesta circumstància ha fet que, "malgrat haver creat places i haver buscat solucions, com acudir a convenis amb altres municipis, la realitat és que en aquests moments tenim places sense cobrir, encara que no es tracta d'un problema de falta de voluntat ni falta de consignació pressupostària", remarca el regidor de Serveis Socials. En aquest sentit, Escorihuela recorda que en l'actualitat s'estan tramitant dues borses de treball per a cobrir vacants de treballador/a social i educador/a social. La primera compta amb 300 aspirants mentre que a la segona s'han presentat un centenar de persones. "La tramitació d'aquestes bosses es troba en aquests moments en el procés de constitució del tribunal i en breu es publicarà el llistat provisional d'admesos", assenyala el regidor.

"Tenim la ferma voluntat de garantir sempre la correcta prestació dels serveis socials, però més si cap en un moment de tanta dificultat com l'actual, a causa de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia", insisteix el regidor, qui reitera que "estem fent tot el possible per a acabar amb el problema de la provisionalitat". "No és un problema de falta de pressupost ni de falta de voluntat sinó que ens està sent impossible cobrir aquestes places", reitera.

Per aquest motiu, l'equip de govern ha emplaçat als representants sindicals a una pròxima reunió per a continuar treballant en la cerca de solucions de forma consensuada.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es