Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials garanteix l'escola d'estiu amb menjador a 70 xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat

diumenge, 11 de juliol de 2021

Des que va finalitzar el curs escolar i fins al pròxim 30 de juliol, un total de 70 xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat gaudeixen d'activitats d'oci estival gràcies a la Regidoria de Serveis Socials, que subvenciona l'escola d'estiu i el servei de menjador a aquests menors en risc d'exclusió. El regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, detalla que es tracta de xiquets i xiquetes derivats pels Serveis Socials que "tenen l'oportunitat de gaudir de l'estiu de manera activa i saludable, ja que garantim la seua correcta alimentació subvencionant també el servei de menjador".

Enguany, com ja va ocórrer el 2020, en vista de l'evolució de les restriccions per la pandèmia i les dificultats administratives, el Departament de Serveis Socials no ha pogut programar l'Aplec d'Estiu davant la impossibilitat d'organitzar-lo en les condicions habituals. Com a alternativa, s'ha reforçat l'oferta esportiva del Servei Municipal d'Esports per a atendre la demanda d'oci estival infantil per part de les famílies. Així mateix, Serveis Socials ha contractat aquestes 70 places per a xiquets i xiquetes en risc d'exclusió en les activitats d'estiu que duu a terme una empresa de la localitat en els col·legis Botànic Calduch, Cervantes i Pasqual Nácher.

"D'aquesta manera, garantim que les famílies amb menys recursos puguen accedir a aquests programes de vacances escolars i assegurem que els menors tinguen també a l'estiu una correcta alimentació, ja que compten amb servei de menjador", insisteix Escorihuela, qui subratlla que "a més, gaudeixen d'aquesta escola d'estiu completament integrats amb altres xiquets i xiquetes".

Per a fer possible aquesta iniciativa, el Departament de Serveis Socials destina un total de 18.635 euros, incloent el cost de les activitats i del servei de menjador.

Cal recordar que, com a alternativa a l'Aplec d'Estiu, l'Ajuntament de Vila-real ha optat aquest estiu per reforçar l'oferta esportiva infantil i juvenil a través de l'Escola Esportiva i l'Estiu Actiu, impulsats des del Servei Municipal d'Esports. Amb un total de 1.600 places i un total de 8 setmanes de duració, del 21 de juny al 13 d'agost, la proposta pretén garantir un oci saludable i segur, complint amb totes les mesures de prevenció per la covid-19, dels xiquets i xiquetes durant el període de vacances escolars.

Escorihuela ha valorat de manera positiva la col·laboració de l'SME per a llançar aquesta programació ampliada "de manera que prioritzem la realització d'activitats a l'aire lliure, com a alternativa a l'Aplec d'Estiu, a causa de la situació actual de pandèmia".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es