Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real, referent autonòmic per a l'impuls de la participació en la infància

diumenge, 11 de juliol de 2021

Reunió amb responsables de la Direcció General d'Infància i Adolescència

La Direcció General d'Infància i Adolescència, dependent de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s'ha interessat per conéixer l'experiència i el funcionament del Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real per a prendre'l com a referent en l'impuls de la participació en la infància. La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, s'ha reunit amb representants de la direcció general per a detallar-los la dinàmica d'aquest òrgan participatiu i ha constatat el seu interés per "prendre com a referència el model de treball del Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real a l'hora de llançar els programes contracte amb què a partir d'ara se subvencionaran aquestes iniciatives per part de la Conselleria".

Caravaca assenyala que Vila-real té intenció d'optar a aquests programes contracte perquè "l'any passat ja vam obtenir una subvenció de la Conselleria per import de 5.000 euros per a finançar personal i activitats del Consell de Xiquets i Xiquetes". Els nous programes contracte tindran una duració de cinc anys i la quantia de la subvenció s'amplia a 8.000 euros anuals. La Direcció General d'Infància i Adolescència té previst convocar un total de 25 per a tota la Comunitat Valenciana. La regidora s'ha mostrat molt satisfeta perquè "una vegada més, el nostre model de participació es converteix en exemple i referència per a altres institucions".

D'altra banda, Caravaca també ha anunciat que Vila-real opta a formar part del Consell de Participació Infantil i Adolescent de la Comunitat Valenciana, un nou òrgan impulsat per la Generalitat. "De moment hem triat ja els dos representants que aspiren a formar part del nou òrgan de participació en l'àmbit autonòmic", ha indicat la regidora. El següent pas serà el sorteig entre les candidatures municipals per a conéixer quins passen a formar part de l'organisme.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es