Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

La Junta de Govern accelera tràmits per a la cessió del solar de la futura comissaria de la Policia Nacional de Vila-real

dimarts, 13 de juliol de 2021

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Vila-real ha fet un pas important en el procediment administratiu per al canvi d'ús i cessió del solar que albergarà la futura comissaria de Policia Nacional. L'òrgan de govern municipal ha aprovat per unanimitat emetre l'informe ambiental i territorial estratègic favorable de la modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a canviar l'ús de la parcel·la, que actualment és un aparcament en superfície, i que passarà a tenir la qualificació d'equipament comunitari per a forces de seguretat. Aquest tràmit ambiental s'ha aprovat pel procediment simplificat, de manera que "hem donat la màxima celeritat a aquest nou pas que ens acosta una mica més a la tan reclamada i necessària nova comissaria de la Policia Nacional", ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

La parcel·la que se cedirà al Ministeri de l'Interior per a la construcció de les dependències policials està situada enfront del Palau de Justícia, delimitada per les avingudes de Matilde Salvador, Europa i el carrer de Francisco Moreno. La modificació de l'ús d'aquest terreny afecta únicament a l'ordenació detallada de sòl urbà, per la qual cosa la Junta de Govern Local és l'òrgan ambiental territorial competent per a emetre el corresponent informe ambiental i territorial estratègic, tal com contempla la Llei d'ordenació del territori, urbanisme i paisatge.

D'aquesta manera, l'Ajuntament ha pogut tramitar pel procediment simplificat aquest nou pas administratiu i ha donat llum verda a l'informe ambiental atés que "la modificació afecta únicament a sòl urbà consolidat, sense presència en l'actualitat d'elements destacables de caràcter mediambiental o territorial, ni intervé en el paisatge, per la qual cosa no es preveu cap efecte significatiu sobre el medi ambient, el canvi climàtic o sobre altres elements estratègics del territori, ni afecta a l'estratègia territorial de la Comunitat Valenciana ni incideix en altres instruments de planificació territorial a causa de les seues característiques i per a la finalitat que persegueix, d'escassa entitat i repercussió, tant en l'àmbit mediambiental com territorial".

Cal recordar que després de rebre el vistiplau oficial de la Direcció General de Policia a la proposta de solar plantejada pel consistori, el tràmit de modificació de l'ús del sòl és el pas previ per a la construcció de la comissaria, la inversió de la qual està inclosa en el Pla d'infraestructures de seguretat de l'Estat de 2019-2025.

En aquest sentit, el regidor de Territori ha subratllat que "després de molts anys de reivindicacions i de gestions per a aconseguir aquesta infraestructura, per fi aquest equip de govern municipal, amb la col·laboració i el compromís del Govern central, ha fet possible que estiguem ja a un pas de cedir el terreny sobre el qual s'edificarà la nova comissaria perquè la Policia Nacional compte amb unes instal·lacions dignes, d'acord amb la important labor que exerceixen no sols a Vila-real sinó en tota la comarca".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es