Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real liquida 383.000 euros en pagaments pendents als funcionaris ajornats per a donar prioritat a la lluita contra la pandèmia

dimecres, 14 de juliol de 2021

L'Ajuntament de Vila-real saldarà aquest mes de juliol un total de 383.215 euros en hores extraordinàries, productivitat i ajudes socials que estaven pendents de pagar al personal municipal. Amb l'abonament d'aquesta quantitat, el consistori liquida uns endarreriments ocasionats pel fet que "des de març de 2020 la prioritat per a aquest equip de govern ha sigut lluitar contra la pandèmia i donar suport, en la mesura de les possibilitats econòmiques municipals, que són molt limitades, als veïns i veïnes que més afectats s'han vist per la crisi econòmica i social causada pel virus", remarca l'alcalde, José Benlloch. Els pagaments que s'abonaran en breu corresponen a la productivitat del personal municipal de 2020 (190.171 euros); les hores extraordinàries de 2021, fins a juny (170.044 euros) i ajudes socials (22.931 euros).

Benlloch ha reiterat les dificultats que ha tingut en aquest exercici el govern local per a tancar el pressupost, "que es va aprovar tard i a més ha patit ja diverses modificacions" perquè "a més de gestionar el present -la pandèmia- i el futur, també continuem fent front a l'herència urbanística del passat, en forma de resolucions i sentències urbanístiques que constantment arriben a l'Ajuntament". Malgrat tot, recorda l'alcalde socialista, "mai hem deixat de complir les obligacions amb el personal municipal; però, si les qüestions internes són importants, les que afecten els veïns i veïnes de Vila-real són prioritàries".

Sobre aquest tema, el primer edil al·ludeix al "gran esforç econòmic" que ha suposat la lluita contra la pandèmia i les ajudes als sectors econòmics més penalitzats per les restriccions anticovid-19. "Són prop de 3,7 milions d'euros destinats en l'últim any a contrarestar els efectes de la crisi, que no teníem previstos i que han tingut un evident impacte en les arques municipals", subratlla Benlloch.

Aquesta injecció econòmica es desgrana en diferents mesures com els 1,2 milions de les ajudes Parèntesi. L'exoneració de la taxa d'ocupació de terrasses, per dos anys consecutius, ha suposat deixar d'ingressar en les arques municipals uns 360.000 euros, als quals se sumen els 50.000 euros de les ajudes municipals al sector de l'oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificació del 95% IBI als locals on se situa un negoci. El milió d'euros consignat en total el 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals, són unes altres de les accions.

"Tot aquest esforç té un objectiu principal: que la societat estiga viva i dinàmica, perquè en cas contrari, no tindria sentit el treball de la funció pública. L'únic sentit que té el funcionariat municipal i els sous que es paguen a l'Ajuntament de Vila-real és la prestació d'un servei públic", assevera Benlloch.

Amb tot, l'alcalde també adverteix que "encara que tenim clares les prioritats, també som conscients que el personal municipal ha de veure retribuït el seu treball, i la prova és que, malgrat totes les dificultats econòmiques, hem fet un gran esforç en els últims dos anys per incrementar el capítol 1 de Personal, que ha passat de 16,6 milions el 2017 a pràcticament 20 milions d'euros en el pressupost de 2021".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es