Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real destina els 40 beneficiaris de l'atur agrari a la neteja de barrancs i l'adequació del Termet i la ruta botànica

dijous, 15 de juliol de 2021

Recepció als beneficiaris del programa d'ocupació de l'Inem Agrari

Els beneficiaris del programa de l'ocupació de l'atur agrari s'han incorporat hui a l'Ajuntament de Vila-real per a realitzar diferents labors de millora del terme municipal, entre les quals destaca la neteja de barrancs i l'adequació de l'entorn del Termet i la ruta botànica, gràcies a la subvenció obtinguda per la Regidoria d'Economia. El pla ocuparà 40 persones, treballadors del règim agrari que després de treballar en l'anterior campanya, ara es troben en situació de desocupació. L'alcalde, José Benlloch, els ha donat hui la benvinguda i ha destacat l'esforç de l'Ajuntament de Vila-real per generar oportunitats laborals a través dels plans d'ocupació. Així, ha recordat que el 2020 es van destinar 2,1 milions d'euros a 11 programes finançats per la Generalitat, la Diputació i el Govern central, amb més de 150 persones beneficiàries.

El programa de l'Inem Agrari compta amb un pressupost de 137.548 euros, dels quals el Servei Públic d'Ocupació Estatal aporta 131.786 euros i la resta, 5.762 euros, corresponen a l'Ajuntament de Vila-real. Això suposa un increment de prop de 20.000 euros respecte a la subvenció rebuda l'any passat. Els 40 beneficiaris són 34 peons i 6 capatassos que treballaran durant dos mesos en diferents tasques de manteniment d'espais públics, camins rurals i barrancs del terme municipal. En aquest sentit, l'alcalde ha subratllat que "les tasques que exerceixen aquests treballadors són fonamentals per a preparar la ciutat de cara a la temporada de pluges durant la tardor, amb el desbrossament de camins i la neteja de cunetes i de barrancs amb la finalitat d'evitar possibles avingudes". Així mateix, aquestes brigades també es destinaran a la millora i neteja de l'entorn del Termet i la ruta botànica, dos espais que durant la temporada estival presenten una important afluència de persones que gaudeixen del paisatge protegit del Millars.

"La lluita contra l'atur és prioritària per a l'equip de govern i malgrat la complicada situació econòmica de l'Ajuntament, ja que hem de gestionar passat, present i futur, i fer front no sols a la crisi actual per la pandèmia sinó també a l'herència del deute i l'urbanisme que ens va deixar el PP, no deixem passar cap oportunitat per a sumar-nos a programes d'ocupació promoguts per altres administracions", incideix el primer edil, qui afig que "precisament en aquest moment, en el qual la covid-19 ha afectat durament molts sectors econòmics, després d'una dècada de recuperació de l'ocupació a la ciutat, estem fent tots els esforços possibles per a la inserció de persones en situació de desocupació". Així, a l'Inem Agrari enguany s'uneixen altres plans d'ocupació com el de la Diputació de Castelló, el Pla Ecovid de la Generalitat per a majors de 30 anys, Avalem Joves, el taller d'ocupació o el programa Emcorp.

"Després haver arribat a quasi un 25% d'atur en els pitjors moments de la crisi, quan aquest govern va arribar a l'Ajuntament el 2011, gràcies al nostre teixit socioeconòmic i amb una aposta clara per la diversificació econòmica, la reindustrialització i l'atracció de noves inversions, vam aconseguir reduir-lo fins al 12%", assenyala Benlloch. La pandèmia ha colpejat l'economia local però, tal com destaca el primer edil, "la solidesa de les nostres empreses, l'esforç dels nostres autònoms, i sobretot el lideratge de la ceràmica han fet que continuem sent la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur; així i tot, mentre hi haja una sola persona en desocupació, continuarem treballant per a generar oportunitats de treball", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es