Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Fundació Caixa Rural Vila-real presenta Neurovila, un centre pioner a Vila-real dirigit a la població afectada pel dany cerebral adquirit

divendres, 16 de juliol de 2021

Visita de l'alcalde, José Benlloch, a les activitats d'estiu de XiCaEs_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch; el president de Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, i l'edil de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, han visitat hui XiCaEstiu, el campus d'estiu dirigit a xiquets amb diversitat funcional que està duent a terme la Fundació a través de l'Associació XiCaEs, amb el patrocini de l'Ajuntament de Vila-real. La finalitat d'aquesta iniciativa és que els xiquets i xiquetes gaudisquen de les vacances d'estiu d'una forma diferent complint amb totes les mesures sanitàries. Aquestes activitats es desenvoluparan fins al 13 d'agost en horari de 9.30 a 13.30 hores a la 5a planta del Centre Social de la Fundació, així com a l'Aula Natura del paratge de la Mare de Déu de Gràcia i a la piscina del Club de Tennis de Vila-real.

D'altra banda, el president de Fundació Caixa Rural Vila-real ha aprofitat l'ocasió per a anunciar Neurovila, un nou projecte assistencial i inclusiu que començarà la seua marxa a partir del mes de setembre a les instal·lacions de XiCaEs. "Es tracta d'un centre pioner en la nostra localitat dirigit a la població afectada pel dany cerebral adquirit (DCA), que prestarà un servei de rehabilitació individualitzada que abastarà totes les àrees competents per a intervenir en les seqüeles: fisioteràpia, logopèdia, neuropsicologia, teràpia ocupacional, sense oblidar-nos de l'atenció i suport a les famílies, mantenint en aquest aspecte l'essència de XiCaEs", ha detallat Portalés.

La finalitat d'aquesta iniciativa és donar resposta a les necessitats que pateix aquest col·lectiu, a causa de la manca de recursos després de la seua etapa hospitalària, com a centre neurorehabilitador en les fases subaguda i crònica o de manteniment, sense descartar les lleus en les quals existisca alguna seqüela funcional. "Considerem que hi havia una manca a Vila-real que podíem cobrir oferint les nostres instal·lacions, professionals i recursos. Per això no hem dubtat a posar-nos a treballar en aquest pioner projecte, en el qual comptem des d'un primer moment amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real i dels diferents centres sanitaris de la província de Castelló", ha assegurat el president de l'entitat.

L'alcalde, per la seua part, ha destacat la importància del servei que ofereix XiCaEs per a l'atenció als xiquets i xiquetes amb capacitats especials, en particular en un any especialment difícil per la pandèmia. "Des del primer moment, hem estat al costat de la Fundació Caixa Rural Vila-real i el seu projecte d'atenció a la diversitat funcional XiCaEs, en aquesta aliança amb la societat civil que hem forjat des de fa 10 anys i de la qual ens sentim tremendament orgullosos, amb més de 30 entitats que col·laboren amb nosaltres per a fer de Vila-real una Ciutat de la Salut i de l'Esport", valora Benlloch, que s'ha referit també al projecte Neurovila: "Quan es tracta d'atendre les persones, no sobra ningú; a l'inrevés. Quants més recursos i més gent es dedique a les persones, millor. Per això ens vam posar al costat de XiCaEs, de XiCaEstiu i ara ho farem també en Neurovila". 

"L'atenció al dany cerebral adquirit era un espai que no estava cobert a la ciutat i que necessitàvem cobrir", agrega l'alcalde, qui recorda que també s'està treballant amb l'Associació Ateneu en la creació, a través de la Generalitat, d'un nou centre de dia. "Són dos recursos diferents i no sols compatibles, sinó necessaris", conclou Benlloch, que valora el principi de millora contínua que mou la Fundació Caixa Rural Vila-real i XiCaEs.

Les persones interessades a realitzar les teràpies individualitzades, que tindran lloc de dilluns a divendres de 9 a 14 hores a la 5a planta del Centre Social de la Fundació Caixa Rural Vila-real, hauran de preinscriure's en el següent enllaç: fundaciocaixarural.org/neurovila/

Galeria multimèdia

Imatges

Visita de l'alcalde, José Benlloch, a les activitats d'estiu de XiCaEs
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es