Inici

Vila-real acollirà la Nit d'Escola Valenciana de 2021 per a reconéixer les persones i les entitats que treballen per la defensa i el foment de la llengua i la cultura valencianes

diumenge, 18 de juliol de 2021

Reunió de l'alcalde i la regidora de Normalització Lingüística amb Escola Valenciana

La ciutat de Vila-real ha sigut escollida per a ser la seu, al novembre, de la Nit d'Escola Valenciana, un esdeveniment de caràcter autonòmic que cada any reconeix les persones i les entitats que destaquen per la seua labor de promoció i defensa de la llengua i la cultura valencianes. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, s'han reunit amb representants d'Escola Valenciana per a tancar la celebració d'aquesta gala, que tindrà lloc al novembre a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner. A la reunió han assistit el president d'Escola Valenciana, Natxo Badenes; Conxa Ortells, membre de Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló; i Maria Nebot, tècnica d'Escola Valenciana, a més de Carme Martí, tècnica de la Regidoria de Normalització Lingüística.

"L'elecció de Vila-real com a seu de la Nit d'Escola Valenciana suposa un orgull i un reconeixement al compromís que l'Ajuntament de Vila-real té amb la llengua, la identitat i la cultura que compartim els valencians i valencianes", ha assegurat l'alcalde, que ha recordat que Vila-real "és també un referent en la defensa del valencià, i prova d'això és que aquest Ajuntament va ser pioner en la creació de la Regidoria de Normalització Lingüística". En aquest sentit, la regidora de l'àrea, Noelia Samblás, ha subratllat que el 2020 es van complir 25 anys de la creació de la Regidoria "i des de llavors no hem deixat de treballar per la difusió del valencià en tots els àmbits i per destacar allò que ens uneix i ens identifica com a poble".

L'Ajuntament de Vila-real col·laborarà en la Nit d'Escola Valenciana amb la cessió de l'Auditori Municipal, així com en altres aspectes de l'organització. En la gala es reconeixeran personalitats i institucions de tota la Comunitat Valenciana per la seua labor en defensa de la llengua i està previst que assistisquen autoritats d'àmbit autonòmic.

Cal recordar que el consistori col·labora anualment amb altres iniciatives d'Escola Valenciana com la gala dels Premis Sambori de narrativa en valencià, dirigits a la població escolar. A més, l'Ajuntament de Vila-real, l'AC Socarrats i Escola Valenciana també impulsen la iniciativa de foment de l'ús de la llengua de manera entretinguda a través del programa Voluntariat pel valencià, que posa en contacte persones voluntàries i aprenentes per a parlar en valencià.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es