Inici

El Ple aprova una modificació del pressupost per a pagar via crèdit 1,4 milions per dos nous 'empastres' urbanístics

tornar Imprimir

dimarts, 20 de juliol de 2021

Ajuntament, Hisenda, Sala de premsa

Ple ordinari del mes de juliol de 2021

El Ple aprova una modificació del pressupost per a pagar via crèdit 1,4 milions per dos nous 'empastres' urbanístics

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat una modificació del pressupost finançada amb càrrec a una operació de crèdit per a fer front a dos de les últimes sentències que han arribat al consistori, herència de l'anterior govern del Partit Popular, i que obliguen a abonar 1.391.636 euros. Les resolucions del Tribunal Suprem corresponen a la cessió de solars per l'obertura de l'avinguda de Portugal així com per a la urbanització del jardí de Jaume I, en els anys 2009 i 2010, respectivament, i no estaven previstes en el pressupost de 2021. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha explicat que "per un error, les sentències no constaven com a fermes i el Tribunal ens dona un termini límit per a pagar sota pena que el responsable municipal, en aquest cas jo com a alcalde, haja de fer front a una multa de 200 euros diaris, la qual cosa dona compte de la complexitat de l'herència urbanística que hem de gestionar dia a dia".

Benlloch ha recordat que, "entre el préstec que va demanar el PP i els empastres urbanístics, hem pagat més de 50 milions d'euros en deu anys; estem pagant la ciutat de l'any 2000, que uns altres no van pagar". Sobre aquest tema, l'alcalde ha lamentat que "si no podem fer més és perquè el 70% de l'esforç econòmic i de gestió de l'Ajuntament és per a fer front a aquesta herència enverinada".

El primer edil ha assenyalat que és necessari recórrer a una operació de préstec perquè "no tenim diners per a fer front a aquests nous empastres urbanístics; d'una altra manera hauríem de llevar-los de partides necessàries com les ajudes al comerç i autònoms, el manteniment dels serveis públics i altres qüestions de la gestió diària de la ciutat".

Una de les sentències correspon a la cessió de solars per a l'obertura de l'avinguda de Portugal, el 2009. Els propietaris sol·licitaven 2.615.812 euros mentre que el Tribunal Suprem ha rebaixat la valoració i ha dictat que l'Ajuntament ha de pagar per aquest terreny 1.071.191 euros. El consistori ja va abonar en el seu moment una part però ara encara haurà de desemborsar 991.114 euros. D'altra banda, la segona sentència judicial es refereix a un solar del jardí de Jaume I cedit el 2010. Els propietaris exigien al consistori el pagament de 924.297 euros, però el Tribunal Suprem ha rebaixat aquesta quantitat fins als 790.712 euros. Descomptant la part ja saldada per l'Ajuntament, ara la quantitat a pagar ascendeix a 395.521 euros. En total, els pagaments a conseqüència de les dues sentències sumen 1.386.635 euros.

En la sessió plenària, en la qual han excusat absència la regidora de Vox, Irene Herrero, i l'edil de Ciutadans, Domingo Vicent, s'ha aprovat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Vila-real a la Xarxa de Governança Participativa de la Comunitat Valenciana. La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, ha recordat que Vila-real ha sigut un dels nou municipis de la Comunitat que ha participat activament en l'elaboració dels estatuts d'aquesta xarxa perquè "som referents de participació i associacionisme, amb més de 124 associacions que treballen per una societat més solidària, justa i participativa".

El Ple ha aprovat per unanimitat, amb el vot favorable dels grups Unides Podem, Ciutadans, Compromís, PP i PSPV, una moció per a condemnar les agressions masclistes, lgtbifòbiques, racistes i d'odi.

Finalment, també s'ha donat llum verda per unanimitat a la designació del regidor Emilio M. Obiol com a representant de l'Ajuntament en l'Agència Valenciana de Protecció del Territori. L'alcalde ha recordat que en el moment en què es formalitze l'adhesió a l'agència, les competències en matèria de legalitat urbanística en infraccions greus o molt greus en sòl no urbanitzable serà competència autonòmica, per la qual cosa ha llançat un missatge per a demanar a la ciutadania responsabilitat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es