Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real suspén el concert de l'antevigília de Sant Jaume per prudència davant el repunt de la incidència de covid-19

dimecres, 21 de juliol de 2021

La Regidoria de Tradicions i la Unió Musical La Lira han acordat la suspensió del tradicional concert de l'antevigília de Sant Jaume, previst per a aquest divendres 23 de juliol, per prevenció davant el repunt de la incidència acumulada de covid-19 en les últimes setmanes a la ciutat. La decisió s'ha adoptat, a més, tal com explica la regidora de Tradicions, Noelia Samblás, per una qüestió de "prudència i responsabilitat", ja que aquest concert reuneix al voltant de 60 músics "tots ells amb instruments de vent, de manera que no poden portar màscara mentre estan tocant". De fet, ja l'any passat, en aplicació dels protocols anticovid, l'actuació, que tradicionalment tenia lloc en la part superior del campanar de l'església Arxiprestal, es va reubicar als peus de la torre per a assegurar la distància de seguretat entre els músics.

Un altre dels factors que ha motivat finalment la suspensió del concert de l'antevigília de Sant Jaume és el fet que "la majoria dels membres de la Unió Musical La Lira pertanyen al grup poblacional més jove, que encara no ha sigut vacunat", explica Noelia Samblás. D'aquesta manera, la regidora remarca que "la prudència ens obliga a prendre aquesta decisió". "Sabem que la celebració de l'antevigília de Sant Jaume és un acte entranyable, molt arrelat en la nostra tradició, i lamentem no poder dur-lo a terme enguany, però no podem baixar la guàrdia perquè el virus segueix ací i és necessari mantenir l'actitud de prudència que hem tingut des del primer moment de la pandèmia per a no truncar tot l'esforç d'aquest últim any", subratlla. 

Samblás recorda que l'estiu passat, ja en plena pandèmia, "sí que vam poder celebrar el concert, perquè la incidència acumulada en aquell moment era menor i va ser possible mantenir la celebració, amb tots els protocols i mesures de prevenció sanitàries" i remarca "el compromís per part de l'Ajuntament de Vila-real de mantenir en el futur aquest acte com un dels nostres esdeveniments musicals tradicionals de l'estiu, però sempre des de la responsabilitat i prioritzant la salut tant dels músics com de la ciutadania".

Finalment, la regidora ha explicat que la parròquia axiprestal Sant Jaume, amb la qual també s'ha consensuat la decisió de suspendre el concert, mantindrà a la vesprada-nit del divendres 23 de juliol, antevigília de la festivitat de Sant Jaume, el tradicional toc de campanes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es