Inici

Aula Viva Naturalment rep 572 escolars de Vila-real el 2021 i es consolida com un projecte d'aprenentatge a l'aire lliure

dimecres, 21 de juliol de 2021

Activitats a l'espai Aula Viva Naturalment

El projecte d'aprenentatge vivencial a l'aire lliure Aula Viva Naturalment, impulsat des de la Regidoria d'Educació, s'ha consolidat com una activitat educativa complementària per als escolars de Vila-real, que durant els mesos d'abril a juny de 2021 han participat en les 150 sessions realitzades a l'espai Aula Viva Naturalment, situat entre les avingudes de França i de Grècia. Els tallers i activitats extraescolars, realitzats complint amb les mesures de prevenció per la covid-19, han comptat amb la participació d'un total de 572 xiquets i xiquetes.

Aula Viva Naturalment és un projecte d'aprenentatge a l'aire lliure dirigit a escolars de 3 a 18 anys, que aplica pedagogies vives i actives, així com un acompanyament emocional perquè els més xicotets i els adolescents aprenguen a relacionar-se i conviure, partint d'un entorn natural. Així, en els diferents recintes de l'espai Aula Viva Naturalment es realitzen tallers d'agroecologia, bioconstrucció, energies renovables o educació mediambiental. Així mateix, els participants poden desenvolupar diferents aspectes d'aprenentatge en els espais creats per a dur a terme les activitats com ara el sorral, l'horta, la zona de joc simbòlic, etc.

"El projecte Aula Viva Naturalment s'ha consolidat com un complement d'aprenentatge que permet els xiquets i les xiquetes accedir a una educació ambiental i emocional des de la metodologia d'escola viva i verda, en un espai a l'aire lliure, en el qual poden descobrir i aprendre a relacionar-se", assenyala la regidora d'Educació, Aida Beteta, que valora com un èxit la resposta que ha tingut la iniciativa, gestionada a través dels professionals del projecte Amiga.

Aula Viva Naturalment, que reprendrà les activitats a partir de setembre, compta amb sessions extraescolars els dissabtes al matí, en les quals poden participar els xiquets i xiquetes sols o acompanyats per les seues famílies. Així mateix, ofereix sessions dirigides específicament als centres escolars de la ciutat, que tenen la possibilitat de realitzar activitats guiades, tal com explica Elena Archilés, cofundadora d'Amiga. Així mateix, avança que a partir del mes de setembre "oferirem la possibilitat que les escoles puguen treballar contingut curricular en un context real com és l'espai Aula Viva Naturalment, per a complementar la metodologia d'aprenentatge de les escoles amb un aprenentatge vivencial".

Durant els mesos de maig i juny han passat per aquest recinte alumnes dels col·legis Carles Sarthou, Cervantes i Pasqual Nácher. A més, durant les vacances de Pasqua, Aula Viva Naturalment també va oferir activitats extraescolars a través del projecte Educavila DiverAprén de la Regidoria d'Educació.

Les inscripcions per a les sessions d'Aula Viva Naturalment es poden realitzar a través d'aquest enllaç: https://amiga.eco/proyectos-activos/

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es