Inici -> Ąrees -> Policia Local -> Notķcies de la policia

La Cątedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI encara el final d'any amb reptes clau com la presentació de l'estudi sobre mediació a la Comunitat i una guia prąctica

dissabte, 24 de juliol de 2021

Reunió de treball de la Cątedra de Mediació Policial

La Cątedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I encara el segon semestre de l'any amb reptes importants, entre els quals destaca la presentació de l'estudi realitzat des de l'Observatori de Mediació Policial sobre el desenvolupament de la mediació policial a la Comunitat Valenciana. A més, la Cątedra també donarą a conéixer al comenēament de 2022 la Guia bąsica de la prąctica de la mediació policial, un instrument dirigit principalment a les policies locals com una eina prąctica per a la seua aplicació en la labor diąria dels cossos policials. Aquests i altres projectes de la Cątedra per als prņxims mesos es van exposar en la reunió de treball celebrada recentment i en la qual van participar la primera tinent d'alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Vila-real, Silvia Gómez; la directora de la Cątedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I, Andrea Planchadell; el comissari principal en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, i la tčcnica superior d'investigació de la Cątedra, Helena Pérez.

"La Cątedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real s'ha convertit en un dels principals exponents acadčmics en l'ąmbit de la mediació i juga un paper fonamental en el posicionament lķder de Vila-real en l'ąmbit nacional i internacional, amb la nostra Policia Local com a gran referent", ha subratllat Silvia Gómez, que ha afegit que "el treball de la Cątedra ens ha permés dotar d'un cos teņric i desenvolupar la metodologia de mediació impulsada pels nostres agents locals i que hui dia és exemple per a les policies d'Espanya i d'altres paļsos".

El 2019, la Cątedra va llanēar l'Observatori de Mediació Policial, que entre els seus objectius centrals ha tingut l'elaboració d'un mapa sobre la mediació policial a la Comunitat Valenciana, que es presentarą el mes de novembre. Segons detalla Helena Pérez, tčcnica de la Cątedra, d'una banda, aquest estudi identifica tant els municipis que compten amb Unitat de Mediació Policial com aquells que, sense disposar-ne, ofereixen aquests serveis. D'altra banda, l'estudi també se centra a identificar les causes per les quals la resta dels municipis ni ofereixen serveis de mediació policial ni disposen d'unitat especialitzada en la matčria.

Aixķ mateix, i com a complement a aquest estudi, el gener de 2022 es publicarą la Guia bąsica de la prąctica de la mediació policial. Es tracta d'una guia de carącter bąsic i prąctic dirigida essencialment a les policies locals. La guia parteix del concepte i la naturalesa de la mediació i de l'estructura bąsica de tot conflicte per a endinsar-se en l'estudi de la prąctica de la mediació policial. Una prąctica que hauria de ser similar en totes les unitats de mediació policial, segons apunta la tčcnica de la Cątedra.

Un altre dels projectes per al segon semestre de 2021 és la participació en el II Congrés Internacional de Mediació Policial i Policia de Proximitat: La gestió dels conflictes en l'ąmbit policial en temps de pandčmia. El Congrés tindrą lloc del 23 al 27 d'agost de 2021 a Buenos Aires.

Finalment, per a l'śltima setmana de setembre s'ha programat l'onzena edició del Curs intensiu en mediació policial, de 40 hores de duració. El curs es realitzarą de manera presencial a la Prefectura de la Policia Local de Vila-real, sempre en funció de les mesures i protocols de prevenció per la pandčmia.

Andrea Planchadell, directora de la Cątedra, ha assenyalat que "les conseqüčncies de la crisi sanitąria també han tingut impacte en l'ąmbit jurķdic i aquestes activitats d'investigació, formació i promoció de la mediació policial que alimenten el projecte comś de pau social i seguretat pśblica entre l'UJI i l'Ajuntament de Vila-real són més necessąries que mai".

Plaēa Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es