Inici

Vila-real soluciona un altre empastre urbanístic heretat amb l'enderrocament de quatre cases en ruïna al carrer de Vicente Sánchiz

diumenge, 25 de juliol de 2021

Cases en estat de ruïna al carrer Vicente Sanchis

L'Ajuntament de Vila-real ha donat solució al problema de ruïna que presentaven quatre immobles situats al carrer de Vicente Sánchiz, a conseqüència de l'especulació immobiliària i la crisi de 2008. Després de nou anys de tramitació complicada, des que es va obrir l'expedient de disciplina urbanística el 2012, l'entitat financera propietària dels habitatges executa en aquests dies l'enderrocament de les edificacions que presentaven un estat de deterioració important, la qual cosa va obligar a la instal·lació de tanques de seguretat en la vorera per a evitar possibles danys als vianants. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que "estem davant un cas molt complex, que ha requerit anys d'esforç i treball per part del Departament de Territori per a aconseguir que la propietat assumira la solució a aquest problema de seguretat i de salubritat; finalment, la demolició s'ha iniciat ja i, evidentment, el cost és a càrrec de l'entitat financera que és propietària de les edificacions".

Obiol insisteix que "és un empastre urbanístic més dels que ens vam trobar sobre la taula quan vam arribar el 2011, que el PP ens va deixar en herència i que nosaltres hem hagut de solucionar". El responsable de Territori justifica la demora en el temps de l'expedient de disciplina urbanística perquè "ens trobem davant un producte tòxic, fruit de l'especulació que va acabar amb l'esclat de la bambolla immobiliària el 2008". La constructora que va comprar els quatre habitatges va presentar concurs de creditors a conseqüència de la crisi del sector i la propietat va passar a les mans d'entitats bancàries, la qual cosa ha alentit el procés. De fet, la Junta de Govern va autoritzar el 2017 l'enderrocament dels habitatges però l'execució per part de la propietat no s'ha dut a terme fins ara, ja que també s'ha sumat la necessitat de solucionar qüestions relacionades amb la línia elèctrica.

El regidor de Territori ha lamentat les molèsties que en aquests anys ha ocasionat aquest problema als veïns del barri però ha reiterat que "des del consistori hem fet tot el possible per a accelerar la solució". "En el moment actual de dificultats econòmiques i de falta de recursos humans a l'Ajuntament, ha sigut especialment difícil solucionar aquest empastre, però finalment es posa fi a un focus de perillositat i d'insalubritat fruit d'un model de desenvolupament urbanístic del passat que tants problemes ha ocasionat".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es