Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real obté un nou taller d'ocupació de la Generalitat per a donar treball i formació a 30 persones a l'atur

dilluns, 26 de juliol de 2021

L'Ajuntament de Vila-real ha aconseguit finançament de la Generalitat per a desenvolupar, a partir de l'octubre, un nou taller d'ocupació que donarà formació remunerada a més de 30 persones durant un any. El programa comptarà amb un pressupost de 724.075 euros, subvencionats pel servei Labora de la Generalitat, i es desenvoluparà en tres especialitats formatives: Jardineria, Agricultura i Atenció Sociosanitària i donarà continuïtat, d'aquesta manera, a l'últim taller d'ocupació. A més dels 30 alumnes treballadors (10 per especialitat), donarà ocupació també a altres sis persones, que conformaran l'equip directiu i docent. En aquest cas, el procés selectiu del personal ja ha començat.

"Els tallers d'ocupació són uns dels programes dels quals ens sentim més orgullosos, perquè amb aquests millorem les competències i la formació de persones a l'atur per a ajudar-les en la incorporació al mercat laboral en sectors de treball significatius i en creixement, com són en aquest cas el sector sociosanitari, l'agricultura ecològica o el manteniment de jardins", explica el regidor d'Economia, Xus Madrigal. L'edil recorda que aquests programes formen part de les polítiques municipals de lluita contra l'atur, que l'any 2020 es van veure reflectides en una inversió de 2,1 milions d'euros a través d'11 plans d'ocupació finançats per la Generalitat, la Diputació i el Govern central que van beneficiar més de 150 persones aturades. "Tot i que seguim preocupats i ocupats a lluitar contra l'atur a la nostra ciutat, l'esforç d'aquests últims anys no sols de l'Ajuntament sinó, sobretot, del nostre teixit socioeconòmic, ens segueix situant com a la ciutat amb menys atur de la Comunitat Valenciana, a pesar de l'impacte de la covid-19 en les xifres de desocupació", afegeix Madrigal.

El nou taller d'ocupació es desenvoluparà des del 15 d'octubre de 2021 fins el 14 d'octubre de 2022, i tindrà com a seu la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), centre homologat per Labora. Quant a les practiques formatives, es desenvoluparan a les instal·lacions del Centre Experimental de la Conselleria d'Agricultura a la carretera d'Onda, per a l'especialitat d'Agricultura; als espais verds municipals, l'especialitat de Jardineria; i en diferents centres sociosanitaris de titularitat de la Generalitat Valenciana a Vila-real, per a l'especialitat d'Atenció Sociosanitària. A través de les sessions teòriques i pràctiques, els 30 beneficiaris del programa obtenen un any de treball remunerat amb el salari mínim interprofessional (SMI) i, a més, compten amb una formació per a l'obtenció de certificats professionals.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es