Inici

Tots Units ofereix el seu suport social i laboral a 684 persones en un any 2020 marcat per la pandèmia i la crisi

dimarts, 27 de juliol de 2021

Presentació de la memòria de Tots Units de 2020

La Fundació Tots Units va oferir ajuda, orientació i formació a un total de 684 persones durant l'any 2020, un exercici fortament marcat per la pandèmia i per les conseqüències socials de la crisi sanitària. Malgrat les dificultats, l'entitat, que ha complit 30 anys al servei de l'atenció a col·lectius vulnerables per a la seua inserció sociolaboral, ha aconseguit mantenir en actiu els seus principals programes, amb prop de 293 altes noves i altres 391 persones que han retornat a la Fundació a la recerca de suport.

El regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, ha acompanyat aquest matí el president de Tots Units, Enric Reverter, i la seua gerent, Charo Castelló, en la presentació de les dades del passat exercici. "Un any marcat fortament per la covid-19, en el qual s'ha posat en evidència encara més la importància de l'aliança amb la societat que vam iniciar fa 10 anys, sobretot quan es tracta d'ajudar els col·lectius més vulnerables, aquells que pitjor ho estan passant", valora Escorihuela, que recorda que l'Ajuntament manté amb l'entitat un conveni anual de 54.000 euros fonamentat en tres pilars: el taller prelaboral, el taller per a majors de 45 anys i l'orientació laboral. A més, Escorihuela destaca la "perfecta coordinació" entre la Fundació i els Serveis Socials municipals per a fer arribar el suport al major nombre de persones possible.

"Ha sigut un any molt complicat. La pandèmia ha fet trontollar l'estructura i la cohesió social del nostre entorn i ha afectat de manera més greu les persones més vulnerables. Així i tot, en unes circumstàncies adverses, la Fundació Tots Units no ha tancat mai les portes i ens hem mantingut fidels a la missió amb la qual vam nàixer fa 30 anys: l'atenció a les persones amb vulnerabilitat social", detalla Reverter. El president de l'entitat destaca les 137 persones que han aconseguit la inserció laboral en aquest exercici particularment difícil.

La missió de Tots Units es reflecteix en tres tipus de programes principals: l'acolliment i orientació, amb 684 usuaris dels quals 198 són de Vila-real; les activitats de formació -entre aquestes, el taller prelaboral-, amb 115 participants (67 de Vila-real); i el programa d'intermediació, a través del qual s'ha aconseguit la inserció laboral de 137 persones. "Durant aquest any, hem sigut capaços de mantenir els nostres programes més importants i, amb molta creativitat, donar resposta a les necessitats socials, fins i tot amb pràctiques no laborals en empreses, a les quals agraïm que ens hagen obert les portes en aquestes circumstàncies", agrega la gerent de Tots Units, que ha destacat també altres programes com el projecte d'itineraris d'inserció, en col·laboració amb l'Ajuntament. "Hi ha una coordinació i un treball compartit molt important, que ens ajuda a respondre millor a les persones que més dificultats tenen", detalla Castelló.

Una altra de les línies d'actuació de Tots Units és la gestió ambiental, en la qual cobra especial rellevància Reciplana Recuperacions, l'empresa d'inserció de Tots Units i primera empresa d'economia social de la Comunitat Valenciana, creada fa 10 anys. En el seu balanç, Reciplana va gestionar la recollida de 1.217 tones de tèxtil, 205 de paper viari, 134 de paper d'oficina, a més de 94,650 quilos de residus RAEE, entre d'altres.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es