Inici

Destaca en Ruta recala en la tercera edició a Orpesa per a acostar la innovació al territori de la província

dimarts, 27 de juliol de 2021

Presentació de Destaca en Ruta 2021_2

Destaca en Ruta, el programa satèl·lit sorgit de la fira Destaca per a acostar la innovació i el coneixement al territori de la província de Castelló, recala aquest setembre a Orpesa en la que serà la tercera edició. El municipi turístic recull, d'aquesta manera, el testimoni de les edicions celebrades a Vinaròs i a la Vall d'Uixó en un esdeveniment de transferència tecnològica que complementa i consolida la fira matriu, Destaca, amb seu a Vila-real i caràcter biennal.

Destaca en Ruta se celebrarà el 23 i 24 de setembre i, en aquesta ocasió, persegueix promoure la transferència científica i tecnològica a través de quatre àrees temàtiques: innovació i emprenedoria, nous materials per a l'economia circular, estratègies smart regionals en l'entorn rural, i reinvenció del turisme en l'era postpandèmia. L'acte de presentació ha comptat amb la participació de la rectora de l'UJI, Eva Alcón; la primera tinent d'alcalde de Vila-real, Silvia Gómez; l'alcaldessa d'Orpesa, Areceli de Moya, i la directora general d'Internacionalització, M. Dolores Parra, a més del director de la Càtedra, Juan B. Carda, així com personal tècnic, empreses i entitats col·laboradores.

"L'aposta per la innovació que hem fet a Vila-real des de fa 10 anys no pot entendre's de manera aïllada", assenyala Gómez. "Som conscients del talent que hi ha a la província i, per això, el 2017 vam veure que era fonamental començar a estendre l'ecosistema de la innovació per tot el territori. Per a l'Ajuntament de Vila-real és un orgull poder promoure, a través de la Càtedra d'Innovació Ceràmica, una nova edició de Destaca en Ruta i continuar contribuint, d'aquesta manera, a la consolidació del sistema de la innovació a la nostra província", agrega la primera tinent d'alcalde de la ciutat.

Per part seua, la rectora ha subratllat que "una fira com Destaca, enguany en la seua versió en ruta, contribueix a posar en relleu la generació de coneixement i la innovació com a pedra angular per a respondre als desafiaments socials, ambientals i econòmics que afrontem". En la mateixa línia, Parra ha destacat la importància de transferir a les empreses i la societat el treball de recerca i ha aplaudit l'esforç dels municipis per diversificar sense abandonar els sectors tradicionals. L'alcaldessa d'Orpesa ha insistit en aquest aspecte i ha assenyalat l'aposta del municipi per altres línies de motor econòmic local com la industrial per a generar riquesa més enllà del turisme.

Empreses, grups d'investigació i emprenedors de la Plana Alta i les comarques pròximes es reuniran en Destaca en Ruta amb l'objectiu d'aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies i els materials avançats, i generar també inquietuds de cara a la diversificació de l'economia, així com impulsar la trobada entre personal investigador, tècnic i empresaris i empresàries, a més de potenciar les relacions universitat-empresa i centres d'investigació. Destaca és també un compromís amb el progrés sostenible i una manera d'obrir camí cap a la societat del coneixement; per això es proposa una zona divulgativa d'exposicions, tallers i demostracions, amb visites concertades per a centres educatius.

Les entitats i empreses tindran un espai per a mostrar les seues innovacions, un espai per a generar oportunitats i per a donar a conéixer els reptes que s'han de superar entre tots. L'UJI mostrarà els seus últims projectes d'investigació i s'han previst taules de debat sobre emprenedoria, industrialització i canvi de model, transformació digital i formació especialitzada, economia circular i sostenibilitat, i turisme i patrimoni. Totes les activitats són gratuïtes, amb inscripció prèvia en https://www.feriadestaca.es/. La zona divulgativa rebrà visites concertades i estarà oberta el dijous 19 i divendres 20 al matí.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de Destaca en Ruta 2021_1 Presentació de Destaca en Ruta 2021
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es