Inici -> Àrees -> Proximitat -> Notícies de proximitat

Vila-real demanarà la zona catastròfica per la pedregada i habilita una oficina especial d'assessorament a través de l'OMIC

dilluns, 2 d'agost de 2021

La Junta Local de Govern de Vila-real acordarà demà sol·licitar la declaració de zona catastròfica en tot el terme municipal, a causa dels danys ocasionats per la pedregada de dissabte. A més, la Regidoria de Proximitat habilitarà una oficina especial a l'OMIC -tancada habitualment a l'agost- tres dies a la setmana per a orientar i assessorar els vila-realencs que hagen patit algun mal en la seua propietat sobre possibles accions i gestions davant les seues assegurances, entre d'altres.

"La pedregada de dissabte a la vesprada ha provocat greus danys en la nostra agricultura, ja bastant castigada per la plaga del cotonet o la crisi de preus, i també en un bon nombre de propietats privades i fins i tot públiques, ja que també l'edifici de la casa consistorial ha patit desperfectes en una finestra de la segona planta", assenyala la primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, que relata que, des de l'episodi de pedra, la central de Policia Local ha rebut avisos per desperfectes en nombrosos vehicles, finestres, despreniments de cornises, problemes amb el cablejat o també en alguna marquesina del bus urbà. Els efectius de Serveis Públics Vila-real i els agents locals van treballar durant el cap de setmana en la comprovació de danys i col·locació de tanques o cinta de precinte en aquells elements que pogueren constituir algun tipus de risc.

"És evident que els danys materials han sigut importants, tant en propietats privades com en la nostra agricultura, que ens preocupa de manera especial. Per això, com no podia ser d'una altra manera, l'Ajuntament de Vila-real es posa a la disposició de la ciutadania per a ajudar-la en tot allò que puguem", agrega Gómez. Amb aquest objectiu, l'executiu local ha adoptat ràpidament aquest matí dues decisions: sol·licitar a l'Administració competent la declaració de Vila-real com a zona catastròfica, de manera que els afectats puguen acollir-se als beneficis previstos per a aquest tipus de declaracions, i habilitar una oficina d'atenció per a orientar la ciutadania en les seues gestions i possibles reclamacions. La sol·licitud de zona catastròfica es materialitzarà demà en la Junta de Govern Local.

Quant a l'oficina de suport a la ciutadania, serà l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) la que canalitze l'atenció. "Com cada estiu, és habitual que l'OMIC tanque per vacances el mes d'agost. No obstant això, hem gestionat ràpidament l'obertura excepcional de l'oficina durant les dues primeres setmanes d'agost per a poder atendre tots els dubtes que genera la situació i secundar i orientar els nostres veïns i veïnes perquè puguen exercir els seus drets i veure resolta de la manera més beneficiosa per a ells la situació que els ha generat aquesta pedregada", agrega la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca. En concret, l'OMIC obrirà l'oficina especial d'assessorament per la pedregada tres dies a la setmana durant la primera quinzena d'agost: els dimarts i els dimecres de vesprada, de 16.00 a 19.00 hores, i els dijous de matí, de 9.30 a 13.30 hores.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es