Inici

La Junta de Govern Local insta la Conselleria d'Agricultura a articular ajudes al camp per les pèrdues de la pedregada

dimarts, 3 d'agost de 2021

Tarongers

La Junta de Govern Local, presidida per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha aprovat aquest matí instar el Govern central a declarar el terme municipal com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil (zona catastròfica) el terme municipal de Vila-real. A més, l'executiu local sol·licita a la Conselleria d'Agricultura que s'articulen ajudes per al camp, després dels danys causats per la pedregada de dissabte.

"Les inclemències meteorològiques de dissabte passat han provocat danys importants en béns urbans, tant privats com públics, en vehicles i han tingut especial incidència en la zona agrícola", assenyala la proposta, que recull també una primera estimació de danys detectada pel Sindicat de Regs i la Unió de Llauradors i que afecta 140 hectàrees de cítrics, especialment a les zones de la Florida, Molló, camí Vell-Onda, Senda Pescadors i Solades. El text adverteix, a més, que encara no ha sigut possible realitzar una valoració ajustada dels danys patits.

Per aquest motiu, la proposta contempla "instar el Govern d'Espanya a declarar com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil (zona catastròfica) el terme municipal de Vila-real, així com sol·licitar la concessió de les subvencions i ajudes que corresponguen i es deriven d'aquesta declaració". A més, insta la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, a "la concessió d'ajudes als agricultors pels danys patits". En tots dos casos se sol·licita la reducció dels índexs de rendiment net, aplicables el 2021, per les activitats agrícoles i ramaderes afectades per aquestes circumstàncies.

D'altra banda, la Junta de Govern ha acordat designar l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, Consum i Proximitat, situada a la Casa dels Mundina, per a la informació, tramitació i gestió de les ajudes que puguen correspondre. L'OMIC estarà oberta de manera excepcional durant la primera quinzena d'agost per a ajudar els vila-realencs en les gestions relacionades amb la pedregada.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es