Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Jutjat declara la responsabilitat patrimonial municipal per la caiguda d'una planxa de formigó a la CEM el 2016

dilluns, 9 d'agost de 2021

La Junta de Govern Local de Vila-real donarà compte demà de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Castelló, que estima el recurs presentat en el seu moment pels pares del menor que va resultar ferit en desprendre's una planxa de formigó a la Ciutat Esportiva Municipal. La sentència suposarà el pagament de 3.883,21 euros addicionals als ja abonats, dels quals 300 euros corresponen a l'Ajuntament i la resta, a l'assegurança.

"Amb total transparència, com sempre hem actuat en aquest equip de govern, volem informar sobre aquesta sentència, per la qual el Jutjat declara la responsabilitat patrimonial municipal en aquest cas, que es remunta al 19 de novembre de 2016, en un accident fortuït que a l'Ajuntament hem reconegut en tot moment i hem intentat arribar a un acord amb la família des que va tenir lloc l'incident, que lamentem profundament", valora l'alcalde de la ciutat, José Benlloch. El primer edil recorda que l'Ajuntament és codemandat en aquest cas juntament amb l'asseguradora municipal i que en el seu moment ja van abonar 18.990,93 euros.

Després de la resolució judicial, la quantitat que s'ha d'abonar en concepte d'indemnització ha sigut fixada en 22.874,14 euros -enfront dels 31.658,52 euros que reclamava la part demandant-. En restar-se la quantitat ja abonada, quedaran per liquidar uns altres 3.883,21 euros, dels quals el consistori tan sols haurà de pagar 300 euros.

L'accident es va produir el 19 de novembre de 2016, quan el menor, de 9 anys en aquell moment, va resultar ferit amb fractura de tíbia i peroné en desprendre's un dels blocs de formigó de la CEM que servia de graderia. "Va ser un incident lamentable i fortuït, pel qual des del primer minut vam estar tractant d'arribar a un acord amb la família i, de fet, ja es va abonar una quantitat important. Ara, amb la màxima transparència, volem fer pública aquesta sentència, que desestima la resolució contrària de reclamació patrimonial dictada a l'octubre de 2017", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es