Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Territori analitza la situació dels entresols a Vila-real, amb 1.207 unitats i un 25% de desocupació

dimarts, 10 d'agost de 2021

A Vila-real existeixen actualment 1.207 entresols d'habitatges, amb una superfície total de 85.573 metres quadrats. La Regidoria de Territori, conscient de la problemàtica que existeix en els últims anys en aquest tipus de construccions, ha encarregat un estudi a una empresa local, amb la finalitat de conéixer la situació dels entresols, ocupació i usos, i plantejar-ne possibles solucions.

"A l'Ajuntament de Vila-real estem preocupats i ocupats en un tema, el dels entresols, que és d'una gran complexitat, ja que la nostra normativa urbanística no en permet l'ús com a habitatge per mancar de les condicions d'habitabilitat necessàries, mentre que la utilització com a oficines i despatxos està clarament en declivi", argumenta el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. Per aquest motiu, el departament municipal ha encarregat a una immobiliària local un estudi detallat de la situació dels entresols i les possibles accions que es poden emprendre, que adverteix que una quarta part dels entresols està desocupada, mentre que s'ha detectat també que alguns d'aquests immobles s'utilitzen com a habitatge. Sobre aquest tema, Obiol incideix que aquest tipus de construccions no reuneix les condicions per a obtenir una cèdula d'habitabilitat, com ara la superfície, eixida de fums, altura, dimensions, il·luminació o ventilació. "La nostra normativa urbanística no contempla la possibilitat que els entresols es destinen a habitatge, una circumstància que han de saber tant els propietaris com les persones a la recerca d'una solució residencial", agrega el responsable municipal de Territori.

L'estudi dels entresols de Vila-real xifra en 1.207 les unitats existents, segons el cadastre, de les quals 12 tenen una gran superfície de més de 6.000 metres quadrats. Una gran quantitat d'entresols, adverteix l'informe, es destina a garatges o trasters, per la qual cosa, si es resten aquestes dues circumstàncies, queden un total de 634 unitats amb una superfície mitjana de 109,13 metres -i una superfície total de 69.193 metres quadrats-.
Per a l'anàlisi de la situació, s'ha visitat una mostra d'entresols en un estudi de camp que ha permés concloure que al voltant d'un 25% dels entresols existents a Vila-real (140 aproximadament) està desocupat o fins i tot sense acabar per dins. "Els dèficits d'accessibilitat que tenen molts d'aquests immobles, sense ascensor o plataformes pujaescales, o la normativa de ventilació són alguns dels problemes que es plantegen en aquestes entreplantes", agrega Obiol, que avança que l'Ajuntament de Vila-real, a través d'aquest informe, treballa en possibles solucions a aquestes problemàtiques.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es