Inici

Vila-real prepara les primeres Jornades Econòmiques d'Arts de Carrer Pro-FIT per a facilitar la promoció de les companyies locals i el contacte amb programadors de tota Espanya

dissabte, 14 d'agost de 2021

Imatge de FITCarrer

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Economia, posarà en contacte les companyies locals d'arts de carrer amb els programadors i directors dels principals certàmens d'aquest tipus d'espectacles, en els quals Vila-real és un referent amb 11 companyies professionals i un festival pioner en el sector com és el FITCarrer. Precisament, serà coincidint amb la pròxima edició del Festival Internacional de Teatre de Carrer, a l'octubre, quan se celebren aquestes jornades professionals, que s'acompanyaran també de l'edició del primer catàleg Vila-real, Arts de Carrer, que recollirà tota l'oferta de produccions de teatre de carrer vinculades a la ciutat per a facilitar-ne la promoció i afavorir futures contractacions que contribuïsquen a dinamitzar i consolidar el sector.

"Les companyies de teatre i arts de carrer són una part fonamental de la nostra cultura i també de la nostra economia. Amb 11 companyies vinculades a la marca que té Vila-real en aquest sector, són sens dubte una àrea econòmica important, que s'ha vist a més greument afectada per la covid-19. Per això, en el marc del Pacte local pel renaixement de la ciutat, vam decidir promoure aquestes jornades econòmiques de suport a la indústria cultural local", explica el regidor d'Economia i coordinador del Pacte, Xus Madrigal. "Encara que són unes jornades al marge del FIT, sí que hem volgut aprofitar la tirada del nostre festival de referència per a convocar programadors de tot el país i posar-los en contacte amb les nostres empreses", agrega.

D'aquesta manera, les Jornades Econòmiques d'Arts de Carrer de Vila-real, Pro-FIT, arrancaran l'1 d'octubre amb l'habitual sessió professional que precedeix el FITCarrer per a celebrar, l'endemà, la trobada entre companyies i programadors en un format lunch meeting que permetrà a les empreses locals d'arts de carrer donar-se a conéixer als programadors amb una presentació de cinc minuts. En la trobada participaran les 11 companyies vinculades a la marca de Vila-real i un total de 12 programadors i directors de festivals de tot el país. En concret, s'ha convocat a la cita professionals de Canàries, Aragó, País Basc, Catalunya, Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana. "S'han seleccionat i s'han convocat aquells programadors de llocs i certàmens que poden resultar interessants per a les nostres companyies, per a ajudar-los, d'aquesta manera, a obrir mercats de cara a futures contractacions", agrega Madrigal. Amb aquest mateix objectiu, la Regidoria d'Economia, en col·laboració amb Cultura, treballa també en l'edició d'un catàleg de les arts de carrer de Vila-real que puga servir com a eina útil per a la promoció de les companyies de la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es