Inici

Vila-real aconsegueix 15.200 euros de la Generalitat per a impulsar una ruta pels espais de la Guerra Civil i altres activitats del Memorial Democràtic

diumenge, 15 d'agost de 2021

La Regidoria de Cultura ha obtingut una subvenció de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica per tal de portar endavant les activitats del Memorial Democràtic previstes el 2021, entre les quals destaca la senyalització d'una ruta pels espais de la Guerra Civil a la ciutat. La subvenció obtinguda és de 15.200 euros.

"El Memorial Democràtic té com a objectius difondre, formar i divulgar la memòria històrica de Vila-real contextualitzada, amb rigor, dins dels fets històrics que marcaren tot l'Estat però, sobretot, té com a objectiu primordial, restablir, reparar i fer un homenatge a la memòria dels seus protagonistes, alguns d'ells anònims: homes i dones que no sempre apareixen en els llibres d'història però que en formen part i que ens l'han feta arribar després de dècades de silenci o por", explica el projecte del Memorial que desenvolupa la regidora Rosario Royo. "Divulgar, formar, donar a conéixer, reparar i recuperar la memòria històrica són els eixos que fonamenten les vuit edicions del Memorial Democràtic de Vila-real, com a mitjà per a donar a conéixer a les generacions presents i futures el respecte pels drets humans i el coneixement dels fonaments del sistema de llibertat que gaudeix la societat", agrega.

Enguany, la Regidoria ha comptat amb l'empresa local Arqueocas per al desenvolupament del projecte del Memorial Democràtic, tenint en compte la situació sanitària i els protocols de prevenció de la covid-19 en tot moment. Entre les activitats previstes, el Departament de Cultura pretén identificar un recorregut a través de tòtems explicatius, que posen en relleu els espais de la ciutat que van ser protagonistes durant la Guerra Civil. Aquests tòtems incorporaran codis QR que enllaçaran amb el web del Memorial Democràtic, també de nova creació, en el qual es recollirà més informació i un fullet informatiu amb un plànol amb més punts d'interés de la ciutat.

La posada en marxa del web www.memorialvila-real.es, les visites guiades, en col·laboració amb la Regidoria de Turisme, sobre la Guerra Civil a Vila-real o la pròxima exposició "Vila-real sota les bombes", de Domingo J. Font i Antoni Pitarch, són altres de les accions del Memorial Democràtic 2021 que podran materialitzar-se gràcies a la subvenció aconseguida de la Generalitat.
"Des que vam posar en marxa el Memorial Democràtic de manera pionera a Vila-real, l'any 2013, les activitats de recuperació i reparació de la memòria històrica s'han convertit en un referent a la Comunitat. I així queda reflectit també en la subvenció atorgada ara, una de les més altes de totes les que s'han concedit a la Comunitat Valenciana", assenyala Royo. "El reconeixement al treball fet i el suport i la col·laboració de la Generalitat ens animen a seguir avançant en aquest camí", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es