Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch insta la ciutadania a mantenir mesures d'autoprotecció i prevenció per a "no fer passos enrere" en la lluita contra la covid-19

dimarts, 17 d'agost de 2021

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet una crida als veïns i veïnes per a "mantenir la prudència" i actuar des de la "cautela i la responsabilitat" amb la finalitat de continuar reduint les xifres d'incidència de la covid-19 al municipi. Des d'aquesta matinada, la Generalitat Valenciana ha deixat sense efecte a Vila-real el toc de queda i la limitació a un màxim de 10 persones en les reunions socials, davant l'evolució positiva de la pandèmia al municipi, que ha reduït el seu nivell de risc epidemiològic. "Vull agrair l'esforç de la ciutadania perquè si a Vila-real des d'aquesta matinada ja no hi ha toc de queda ni limitacions en les reunions és gràcies a la col·laboració de tots i totes; hem d'estar satisfets del resultat de les mesures de restricció però, ara que han deixat de tenir efecte, no podem baixar la guàrdia", ha sentenciat el primer edil.

Així, Benlloch ha subratllat que "encara que hem demostrat que som una ciutat responsable, no podem relaxar-nos si volem seguir amb la tendència a la baixa de la incidència perquè el 6 de setembre no hàgem de tornar a estar sota noves restriccions de la Generalitat Valenciana". Per això, l'alcalde ha instat la població a "actuar des de la responsabilitat i a autoaplicar-se mesures de prevenció i de prudència".

En aquest sentit, José Benlloch ha recordat que la Generalitat anunciarà en els dies anteriors a l'inici de les festes de la Mare de Déu de Gràcia les mesures anticovid-19 que entraran en vigor a partir del dilluns 6 de setembre. "De nosaltres depén que puguem tenir unes celebracions patronals concordes amb la situació actual de la pandèmia, sense esdeveniments multitudinaris, però amb alguns actes religiosos, musicals i taurins, sempre des de la prudència i la responsabilitat, que són els criteris fonamentals que hem aplicat des del primer moment de la crisi sanitària", ha insistit l'alcalde vila-realenc.

"Si som responsables i continuem fent les coses bé com fins ara podrem tenir unes festes una mica més relaxades; en cas contrari, ens arrisquem que de nou la Generalitat haja d'imposar el toc de queda i altres limitacions", assenyala Benlloch.

En relació amb les penyes, l'alcalde ha anunciat que convocarà una Junta de Portaveus, amb la participació de tots els grups polítics per tal de dialogar i explicar el criteri de l'equip de govern respecte de l'activitat dels casals de cara a aquestes festes patronals, "amb l'objectiu de prendre decisions des del diàleg i el consens com sempre hem fet", afirma. Seguidament, convocarà un Consell Rector de Festes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es