Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch: "La ronda Sud-oest és un altre empastre heretat que estem tractant de gestionar de la manera més eficaç possible"

dimecres, 18 d'agost de 2021

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha explicat la situació del projecte de la ronda Sud-oest que ha qualificat com una "infraestructura reivindicada i necessària des de fa quatre dècades a la nostra ciutat, que el Partit Popular va convertir en un empastre més que ara estem tractant de solucionar de la manera més eficaç possible i que serà una realitat gràcies als actuals governs de l'Ajuntament i Generalitat Valenciana". L'alcalde ha atribuït a la "nefasta gestió del PP" el problema de la connexió amb la N-340, que segons el projecte aprovat en el seu moment durant el govern del PP correspon executar a l'urbanitzador del programa urbanístic Espai Vila-real; així mateix, ha recordat que, en relació als costos de manteniment d'aquest vial, "el PP mai va plantejar que els assumira la Generalitat Valenciana".

Benlloch ha eixit al pas de les últimes crítiques abocades pel "Partit Popular de Vila-real que lidera Adrián Casabó, i que no sabem si són afirmacions malintencionades o fruit del desconeixement del nou president del PP local". L'alcalde vila-realenc ha assegurat que "la ciutadania ha de saber la veritat sobre el projecte de la ronda Sud-oest, ha de saber que, durant 20 anys de govern en la Generalitat Valenciana (1995-2015) i 16 anys de govern a Vila-real (1995-2011), el Partit Popular del qual el senyor Casabó se sent tan orgullós no va fer més que expropiar més de 200 propietaris i no pagar a ningú". "En una etapa en la qual hi havia diners a palades per a la Fórmula 1, la Copa Amèrica i altres excessos, no va haver-hi ni un euro per a la ronda de Vila-real", recalca Benlloch.

"És aquest govern del canvi a Vila-real qui paga, malgrat la ruïna que ens ha deixat el PP a Vila-real, més de 6 milions d'euros per les expropiacions de la ronda", subratlla, al mateix temps que recorda que "la mala gestió del PP de Casabó és tal que alguns propietaris han acudit a la Justícia per a recórrer la valoració dels seus terrenys i estem ara pagant sentències". Com a exemple, Benlloch ha citat diverses resolucions que es paguen amb el pressupost de 2021, "que van arribar just quan anàvem a aprovar els comptes, i vam haver de paralitzar l'aprovació per a incloure-les i pagar més de 230.000 euros ara, que se sumen als 90.000 euros que ja havíem pagat a aquests propietaris".

Benlloch ha destacat l'esforç de l'actual govern valencià liderat pel socialista Ximo Puig que "en el moment més difícil, amb una Generalitat en fallida fruit del balafiament i la corrupció del PP, ha fet possible en només sis anys la licitació i execució de la ronda Sud-oest, una circumval·lació de 3 quilòmetres, amb un cost de 8 milions d'euros, fonamental per a la Vila-real del 2030 i que serà una realitat ara".

L'alcalde ha incidit a més, en relació a la connexió de la ronda amb la N-340, que "gràcies a la nefasta gestió de l'orgull del PP de Vila-real del senyor Casabó, aquesta connexió a la qual estem buscant solucions correspon, segons acord del Ple municipal, a l'urbanitzador del programa Espai Vila-real, aquella gran estafa de centre comercial, Ikea i no sé quantes coses més que ens van vendre i que, com tota la resta, no va ser més que una enorme operació d'especulació urbanística". 

De la mateixa manera, "quant als costos de manteniment de la ronda, el PP mai es va plantejar que els assumira la Generalitat Valenciana en tractar-se d'una via comarcal, i la prova és que no es va signar cap conveni ni es va cedir el sòl al govern valencià". Per això, "ara estem també tractant de solucionar aquest altre empastre amb tots els mitjans que tenim al nostre abast, fins al punt de defensar els interessos de Vila-real davant els tribunals, governe qui governe en la Generalitat", afirma l'alcalde. "Per a nosaltres, Vila-real és primer, i tant de bo el PP del senyor Casabó haguera posat per davant alguna vegada els interessos de la nostra ciutat en comptes dels seus propis".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es