Inici

Vila-real unirÓ recollida de residus i neteja viÓria en un nou contracte que incorpora el contenidor d'orgÓnica i la digitalitzaciˇ i modernitzaciˇ del servei

tornar Imprimir

dissabte, 21 d'agost de 2021

Sala de premsa, Serveis p˙blics

Vila-real unirÓ recollida de residus i neteja viÓria en un nou contracte que incorpora el contenidor d'orgÓnica i la digitalitzaciˇ i modernitzaciˇ del servei

L'Ajuntament de Vila-real farÓ un pas de gegant en la digitalitzaciˇ i modernitzaciˇ del servei de recollida de residus a travÚs d'un nou contracte que unirÓ aquest servei amb la neteja viÓria i que incorporarÓ, entre altres millores, la introducciˇ del contenidor de fem orgÓnic en tota la ciutat aixÝ com el control en temps real del servei i la geolocalitzaciˇ i sensoritzaciˇ dels contenidors. El regidor de Serveis P˙blics, Francisco Valverde, ha explicat que el plec de condicions compta ja amb tots els informes favorables per a la seua tramitaciˇ i aprovaciˇ en el pr˛xim Ple ordinari que se celebrarÓ el 31 d'agost, pas necessari per a la seua posterior licitaciˇ.

"Estem davant d'un dels contractes de Serveis P˙blics mÚs importants per a la ciutat, que suposarÓ un importantÝssim avanš en noves tecnologies i en la millora de l'eficiŔncia i la sostenibilitat", ha asseverat Valverde. El contracte, que tindrÓ una vigŔncia de huit anys i un cost anual d'uns 3,5 milions d'euros, tindrÓ com una de les principals novetats la uniˇ dels serveis de neteja viÓria i recollida de residus amb la finalitat d'aconseguir una major eficiŔncia i una millor resposta davant les necessitats de la ciutat.

AixÝ mateix, contempla la recollida dels residus orgÓnics a travÚs d'un contenidor especÝfic, el denominat contenidor marrˇ, un fet que suposa, segons el regidor de Serveis P˙blics, "un canvi substancial de filosofia, ja que l'objectiu Ús disminuir progressivament la fracciˇ resta, Ús a dir, els residus no orgÓnics que no es poden depositar en cap dels contenidors de reciclatge". Valverde incideix en quŔ la introducciˇ de contenidor marrˇ serÓ completa, per la qual cosa el plec de condicions per a la licitaciˇ del servei preveu que l'empresa adjudicatÓria distribu´sca aproximadament un miler de contenidors de recollida orgÓnica, de diferent tipologia de volum. Quant als contenidors de paper i cartˇ, aixÝ com d'envasos lleugers, tambÚ es preveu l'ampliaciˇ del nombre de dep˛sits repartits per la ciutat fins a duplicar la xifra actual. Els contenidors de la fracciˇ resta -els actuals contenidors de color gris- es renoven encara que la prioritat Ús realitzar la transiciˇ per a incrementar el volum de recollida de residus orgÓnics, en detriment del contenidor de la fracciˇ resta.

D'aquesta manera, amb la finalitat d'informar la ciutadania dels canvis en el model de recollida de fems, el plec de condicions inclou tambÚ la contractaciˇ de quatre educadors ambientals que realitzaran una labor a peu de carrer d'acompanyament i informaciˇ per a donar a conÚixer el sistema de separaciˇ dels residus en origen. "╔s important que la ciutadania es consciencie de la necessitat de caminar cap a un nou model mÚs sostenible i que redu´sca a la mÝnima expressiˇ els residus que acaben a l'abocador", recalca el regidor.

En l'apartat tecnol˛gic, el plec de condicions incorpora una clÓusula smart, per a la digitalitzaciˇ del servei i la sensoritzaciˇ dels contenidors, de manera que es puga realitzar un seguiment en temps real tant de la recollida de fems com de la neteja viÓria, amb la geolocalitzaciˇ dels contenidors i el control de volum i freqŘŔncia d'utilitzaciˇ. Aix˛, unit a la modernitzaciˇ de la flota de camions, amb vehicles mÚs moderns i silenciosos, permetrÓ adaptar i redissenyar les rutes i els horaris per a una major eficiŔncia en el servei, fins i tot realitzar la recollida en horari diŘrn, per a reduir les molŔsties de sorolls durant la nit.

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es