Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local esclareix més del 60% dels accidents de trànsit amb fugida registrats enguany a Vila-real

dissabte, 21 d'agost de 2021

Durant 2021 s'han registrat a Vila-real un total de 31 accidents de trànsit amb fugida, segons les dades recaptades per la Policia Local, que ha aconseguit esclarir més del 60% dels casos després de la investigació corresponent dels fets. Segons ha explicat l'intendent de la Policia Local, Ramón Martínez, en la trentena de casos registrats en el que va d'any a la ciutat en els quals el conductor implicat ha fugit del lloc de l'accident únicament s'han produït danys materials, sense lesionats.

Dels accidents de trànsit amb fugida que s'han denunciat en la Policia Local, la Unitat d'Atestats ha aconseguit esclarir, després de la investigació corresponent, el 61% dels casos. Martínez apunta que per a l'esclariment dels fets és fonamental la declaració de testimonis, l'existència de càmeres de videovigilància i la col·laboració de tallers d'automòbils i d'Astrauto.

Dels 31 accidents, 6 d'ells van ser localitzats per la Policia Local de manera immediata i es va instruir atestat com a investigats per la comissió d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota la influència d'alcohol i drogues. Segons explica l'intendent de la Policia Local, "normalment el conductor que ocasiona un accident i decideix fugir, ho fa per a intentar ocultar infraccions més greus, com és el consum d'alcohol o drogues, o que manca dels permisos de conduir necessaris". En alguns dels casos, els conductors fugats també manifesten que ho fan per no informar la companyia d'asegurances i no perdre la bonificació corresponent.

Quan el conductor fuig i hi ha únicament danys materials o lesions lleus, s'exposa a una multa administrativa de 200 euros. No obstant això, fugir en un accident de trànsit amb víctimes greus, tal com ressalta Ramón Martínez, "sí que comporta responsabilitat penal, ja que pot ser constitutiu d'un delicte d'omissió del deure de socors". A més, recentment, el Codi Penal ha incorporat un nou delicte en aquest sentit que castiga amb penes de presó de fins a quatre anys i privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors de fins a quatre anys a qui abandone el lloc dels fets després de causar un accident en el qual hagen mort persones o s'hagen causat lesions greus a aquestes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es