Inici

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars recorda la prohibició de dur gossos solts

dilluns, 23 d'agost de 2021

Gossos solts al paisatge protegit del riu Millars

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars gestionat pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana adverteix de la prohibició de passejar amb gossos solts pels diversos indrets transitables del paisatge fluvial com són la ruta botànica, la ruta de l'aigua, la ruta verda, el Termet de Vila-real, el paratge de Santa Quitèria d'Almassora, el camí Vora Riu Solades, les llacunes artificials, la zona de Carnissers de Borriana, el pas de la Cosa entre Borriana i Almassora, la zona dels Alters i la platja de les Goles. 

Durant els últims mesos ha augmentat el nombre de propietaris de gossos que opten per passejar amb la seua mascota per les diferents rutes que existeixen al Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars. El Pla rector d'ús i gestió del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars indica clarament en les normes d'ús públic que els animals de companyia hauran d'anar nugats amb corretja o qualsevol altre element semblant per a evitar accidents i molèsties a la fauna i a altres visitants. Així mateix, els gossos qualificats de perillosos hauran d'anar proveïts de boç amb la mateixa finalitat. Recentment el servei de Guarderia Rural del Consorci del riu Millars va rebre una telefonada que advertia de la presència d'un gos solt de raça perillosa que estava molestant diversos usuaris del paratge. El guarda va localitzar el propietari perquè el nugara i el va advertir de sanció si tornava a passar. També fa poc més d'una setmana un altre guarda rural va localitzar dos gossos solts pels Alters que molestaven els usuaris de la zona. 

Cal recordar que el passat mes d'abril un veí de Vila-real va estar a punt de perdre la vida mentre corria pel camí Solades del terme de Vila-real, entre la depuradora i el pont de la CV-18 que travessa el Millars, per l'atac de dos gossos perillosos que anaven passejant solts amb els seus propietaris i sense boç. L'actuació de dos corredors que li van fer un torniquet li van salvar la vida. Els propietaris dels gossos solts van ser denunciats davant la Policia Nacional de Vila-real. El servei de Guarderia Rural del Consorci del riu Millars va estudiar els fets per a deixar constància de l'atac.

El Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars és freqüentat cada dia per desenes de caminants, esportistes, famílies, colònies i campaments amb xiquets i xiquetes, ornitòlegs i altres visitants que a vegades s'han trobat de cara amb gossos solts, alguns d'ells de races perilloses. Els animals solen causar esglais importants entre els usuaris. Els propietaris s'han de responsabilitzar de dur-los nugats per a evitar ser sancionats. La presència de gossos al paratge en aquells llocs destinats a la pràctica del senderisme o al passeig està permesa sempre que els propietaris tinguen cura de dur-los nugats. El servei de Guarderia Rural del Consorci del riu Millars és molt estricte en el compliment d'aquesta mesura especialment després de l'atac al corredor de Vila-real que va estar a punt de perdre la vida per l'atac de dos gossos solts.

Galeria multimèdia

Imatges

Gossos solts al paisatge protegit del riu Millars_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es