Inici -> └rees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real autoritzarÓ les penyes en les festes amb horaris equiparats a l'hostaleria i celebrarÓ la Nit de la Xulla

tornar Imprimir

dimarts, 24 d'agost de 2021

Ajuntament, Sala de premsa, Festes, Junta de Festes

Reuniˇ de la Junta de Portaveus del 24 d'agost de 2021

Vila-real autoritzarÓ les penyes en les festes amb horaris equiparats a l'hostaleria i celebrarÓ la Nit de la Xulla

L'Ajuntament de Vila-real autoritzarÓ l'activitat de les penyes durant aquestes pr˛ximes festes i celebrarÓ la Nit de la Xulla, entre altres actes, "sempre des de la prudŔncia i la responsabilitat i sota una normativa de prevenciˇ i limitaciˇ d'horaris, que s'equipararan als vigents per als locals d'hostaleria". AixÝ ho ha anunciat l'alcalde, JosÚ Benlloch, desprÚs de la reuniˇ de la Junta de Portaveus que ha tingut lloc aquest matÝ a la sala de plens de l'Ajuntament i en la qual ha hagut un consens per part de tots els grups polÝtics per a celebrar les festes patronals de la Mare de DÚu de GrÓcia, tenint en compte les circumstÓncies de la pandŔmia i apelĚlant a la responsabilitat de la ciutadania i al sentit com˙.

Benlloch ha explicat als grups municipals la intenciˇ de l'equip de govern de "celebrar unes festes per a recuperar com mÚs prompte millor la normalitat, per˛ tenint en compte les especials circumstÓncies sanitÓries que vivim, perquŔ el virus continua acÝ". Entre les decisions que adoptarÓ l'executiu local estÓ l'autoritzaciˇ de les penyes, amb la derogaciˇ del bÓndol del 27 d'agost de 2020 que suspenia l'activitat als casals, de manera que els i les penyistes podran tornar a reunir-se als locals, per˛ respectant una sŔrie de normes i recomanacions que l'alcalde mateix dictarÓ la setmana vinent a travÚs d'un bÓndol. Entre elles, Benlloch ha destacat que els horaris de tancament de les penyes s'equipararan als que estiguen vigents per als locals d'hostaleria i restauraciˇ "com una mesura de solidaritat i respecte cap a aquells sectors que tant han patit les conseqŘŔncies econ˛miques de la pandŔmia i que fan un gran esforš cada dia per mantindre els seus negocis oberts malgrat les restriccions".

En aquest sentit, l'alcalde tambÚ ha incidit en quŔ es durÓ a terme un especial control per part de la Policia Local per a evitar el botellˇ i frenar possibles actituds incÝviques.

Les festes de la Mare de DÚu de GrÓcia, que se celebraran del 3 al 12 de setembre, evitaran els actes multitudinaris per˛ sÝ que comptaran amb actes festius taurins, musicals, culturals i religiosos, que es realitzaran complint especials normes de protecciˇ. El programa de festes, que han preparat la Regidoria de Festes, la Junta de Festes i la Comissiˇ de Penyes, s'aprovarÓ aquest dijous 26 d'agost en la reuniˇ del Consell Rector de Festes. A mÚs, la programaciˇ inclourÓ la Nit de la Xulla, declarada Festa d'InterÚs TurÝstic Provincial, la celebraciˇ de la qual tambÚ s'autoritzarÓ, complint una normativa que es donarÓ a conÚixer la setmana vinent.

Benlloch ha subratllat la necessitat de "tornar a la normalitat, amb unes certes restriccions i amb prudŔncia perquŔ la pandŔmia encara no ha acabat, per˛ hem d'anar recuperant les nostres tradicions, les notres senyes d'identitat". AixÝ, ha recordat que la millora en les dades de la incidŔncia acumulada avala el progressiu retorn a la normalitat, al qual s'uneix l'avanš de la vacunaciˇ, amb la previsiˇ que al mes d'octubre s'arribe ja al 80% de la poblaciˇ.

"Les festes sˇn economia, sˇn promociˇ de la ciutat i serveixen per a reforšar la nostra identitat i mantindre vives les nostres tradicions, per la qual cosa Ús important poder celebrar-les de nou, sempre des de la prudŔncia i la responsabilitat", conclou l'alcalde.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es