Inici -> Àrees -> Economia -> Notícies

Vila-real estrena noves millores en el Mercat Central amb la modernització dels accessos i la renovació de la il·luminació

dimecres, 25 d'agost de 2021

El Mercat Central encara el final de l'estiu i l'inici del curs amb noves millores amb les quals l'Ajuntament de Vila-real pretén continuar potenciant aquest recinte com un pol d'atracció per a l'activitat comercial del centre de la ciutat. La Regidoria d'Economia ha realitzat una sèrie d'inversions en les últimes setmanes per a modernitzar les instal·lacions de la plaça de Colom, gràcies a l'obtenció d'una subvenció de 14.000 euros concedida per la Direcció General de Comerç, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. "Aquesta ajuda autonòmica ens ha servit per a realitzar algunes actuacions molt interessants, que van en la línia de modernitzar i fer més atractiu el Mercat Central com un espai comercial de qualitat i proximitat", explica el regidor d'Economia, Xus Madrigal.

Així, algunes de les actuacions que s'han realitzat són la instal·lació de portes automàtiques per a separar l'espai que ocupen les parades de venda de la zona de cafeteria; la instal·lació d'un control d'accessos amb la finalitat de poder monitorar no sols l'aforament sinó també disposar d'un registre de l'afluència de clients per a "saber els fluxos d'entrada i eixida i conéixer els hàbits dels usuaris", indica el regidor; també s'ha procedit a la renovació per complet de les lluminàries del Mercat Central, de manera que "a més d'un estalvi energètic també hem millorat la il·luminació de les parades de venda per a facilitar als venedors l'exposició dels seus productes".

Xus Madrigal ha recordat que aquestes millores s'uneixen a altres accions impulsades en els últims mesos per a potenciar el Mercat Central. El Departament d'Economia ultima l'adjudicació del contracte de manteniment de les instal·lacions, que tindrà una duració d'un any, prorrogable un any més. El cost previst ascendeix a 36.290 euros anuals (IVA inclòs) i a més del manteniment general de l'edifici inclou també un servei 24 hores de resolució d'avaries. D'altra banda, també s'han adjudicat tres parades de venda noves que estaven disponibles, "de manera que arribarem pràcticament a l'ocupació completa de les parades del Mercat Central", assenyala Madrigal.

"El Mercat Central és un element clau en el nostre teixit comercial, perquè ofereix un producte de qualitat, diferenciat i de proximitat, i actua com un pol d'atracció que genera també oportunitats per al desenvolupament comercial de tota la zona centre de la nostra ciutat", subratlla Xus Madrigal, qui afig que el seu departament també treballa en l'adjudicació d'un contracte per a la gestió de les xarxes socials del recinte.

"Encara que la pandèmia ens ha frenat moltes de les accions de promoció i dinamització que teníem pensades per al Mercat Central, continuem treballant en la línia de fer un salt de qualitat, amb el projecte de gastromercat, després de l'obertura del servei de cafeteria, que cuina i serveix als clients els productes que han adquirit en el mercat mateix", recorda el regidor.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es