Inici

La Càtedra de Mediació Policial exporta el model de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i l'UJI a altres països a través d'un congrés internacional a l'Argentina

dissabte, 28 d'agost de 2021

Sessió telemàtica del congrés internacional de mediació policial de l'Argentina

La Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I ha donat a conéixer a altres països el seu model de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i l'UJI per al desenvolupament de la mediació policial, a través de la seua participació en el II Congrés Internacional de Mediació Policial i Policia de Proximitat que s'ha celebrat entre el 23 i el 27 d'agost a l'Argentina.

La jornada organitzada per l'Institut Superior de Seguretat Pública de Buenos Aires i la Policia del Chaco de la República de l'Argentina ha estat dirigida a membres de les forces i cossos de seguretat, a mediadors i al públic en general interessat en la temàtica. Les sessions telemàtiques han comptat amb més de 2.500 inscrits procedents de 18 països.

La directora de la Càtedra, Andrea Planchadell, i la tècnica d'investigació, Helena Pérez, han sigut les encarregades d'obrir el primer panell titulat Fonaments de la mediació policial. En la seua presentació, han repassat el seu marc jurídic, subratllant el fet que la legislació autonòmica de la Comunitat Valenciana és pionera a recollir expressament la mediació policial com una de les funcions pròpies de les policies locals, i han assenyalat els beneficis que suposa l'exemple de la col·laboració existent entre la Universitat Jaume I i l'Ajuntament de Vila-real tant per a totes dues entitats, com per a la Policia Local, l'Administració de Justícia i, especialment, per a la societat, doncs, com afirmen, "la mediació policial contribueix a formar ciutadans i ciutadanes més responsables i societats més justes i pacífiques".

El comissari principal cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, també ha participat en la jornada amb la ponència "Cultura de mediació policial per a la seguretat ciutadana: l'experiència de la Policia Local de Vila-real". Nieto ha assenyalat que el 70% dels avisos que reben són requeriments per a actuar en cas de conflictes veïnals i ha destacat que per a fer créixer la mediació policial a Vila-real ha sigut imprescindible comptar amb el compromís polític de l'Ajuntament, la formació rebuda per mitjà dels cursos organitzats per la Càtedra i el reconeixement a la bona faena dels policies.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es