Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real ultima una regulació per als casals de les penyes sobre la base de la normativa del Consell per als locals de les Falles

diumenge, 29 d'agost de 2021

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, dictarà aquesta setmana vinent el bàndol que regularà l'activitat i horaris de les penyes durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia, tenint en compte la situació actual de la pandèmia. El primer edil porta dies treballant, en permanent contacte amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, en una fórmula que permeta establir una sèrie de limitacions i protocols de prevenció anticovid per als casals de les penyes sobre la base de l'actual normativa autonòmica per als casals fallers. "En aquests moments, a Vila-real no tenim toc de queda i tampoc comptem amb cap regulació específica per als casals, com sí que tenen per exemple les seus falleres", detalla el primer edil. Per aquest motiu, l'objectiu és "poder aplicar, de manera excepcional, la normativa en matèria de covid-19 dels casals fallers a les nostres penyes; així, els horaris s'equipararien als que la Generalitat ha establit per als locals d'hostaleria i restauració i també es podria fixar una limitació en el nombre de persones per taula", subratlla l'alcalde.

Benlloch ha incidit en què "si no és a través d'aquesta fórmula, ara com ara, a Vila-real no comptem amb cap mena de regulació que puga controlar l'activitat en els casals de les penyes". Aquest serà un dels assumptes que s'abordaran en la reunió convocada per a demà dilluns de la Junta Local de Seguretat, amb l'assistència de representants de cossos i forces de seguretat, i en la qual es perfilarà el dispositiu de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

L'alcalde plantejarà la seua proposta d'equiparar els casals de les penyes a les seus falleres, que es regulen d'acord amb el Decret 28/2011, de 18 de març, del Consell pel qual s'aprova el Reglament que regula les seus festeres tradicionals situades als municipis de la Comunitat Valenciana. "El nostre objectiu és que, com a mesura excepcional, les penyes es puguen acollir a aquest Reglament de manera que es podrien aplicar les restriccions en matèria covid-19 que ha fixat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a les seus festeres". "Creiem que es tracta d'una bona solució, perquè, d'una altra manera, no tenim cap eina legal per a posar sentit comú i normes a la celebració de les festes en les penyes", remarca Benlloch.

Cal recordar que l'alcalde ja va anunciar la seua intenció de prendre com a referència l'horari de tancament dels bars i restaurants per a determinar l'hora fins a la qual podran estar obertes les penyes. "Creiem que, per respecte als empresaris i autònoms que tant han patit a conseqüència de la pandèmia, les penyes han de tenir la mateixa limitació d'horaris que la Generalitat dicte per als locals d'hostaleria i restauració", assevera Benlloch, que va demanar personalment al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, una ampliació dels horaris de tancament de bars i restaurants tenint en compte les dificultats econòmiques d'aquests establiments, i atesa l'evolució en positiu de la pandèmia i l'avanç de la vacunació.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es