Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real aplicarà a les penyes la normativa de l'hostaleria i redoblarà esforços policials per a complir amb la tradició de les festes de la Mare de Déu de Gràcia amb prudència i seguretat

dilluns, 30 d'agost de 2021

Reunió de la Junta Local de Seguretat amb motiu de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de 2021

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquest matí, juntament amb la secretària de la Subdelegació de Govern, Jerusalén Rodrigo, en representació de la subdelegada, Soledad Ten, la Junta Local de Seguretat prèvia a les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que arrancaran divendres amb totes les mesures de prevenció anticovid marcades per la normativa vigent. Entre altres assumptes, la reunió de seguretat ha abordat la normativa que regirà l'obertura de les penyes durant les festes, en les quals es reforçarà la presència policial de manera important, amb 500 agents locals durant els 10 dies, a més de la col·laboració amb la Policia Nacional.

Quant a la regulació de les penyes, Benlloch ha detallat als assistents els avanços realitzats en els últims dies en conversa constant amb la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal per a poder establir un marc normatiu que permeta reobrir els casals amb seguretat i sempre sota les premisses de prudència i responsabilitat. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament treballa en l'elaboració d'un bàndol municipal que recollirà la normativa aplicable a les penyes, sobre la base de les restriccions i mesures vigents dictades per la Generalitat i tenint en compte, en tot cas, la normativa d'aplicació al sector de l'hostaleria. En aquest sentit, una de les principals restriccions que regirà a les penyes, com ja ho fan en bars i restaurants, és l'obligació de tancament a les 00.30 hores. "Aplicarem aquesta normativa per dos principis fonamentals: perquè hem de regular l'obertura dels casals per a evitar excessos que ningú desitja i també perquè no seria ètic ni tindria sentit que els hostalers, que paguen els seus impostos i ens ajuden a crear ocupació i riquesa, estiguen obligats a tancar a les 00.30 h, però puguem estar fins a ben entrada la matinada en un casal", detalla Benlloch.

"Estem fent un tremend esforç per a poder celebrar festes, des de la prudència i la responsabilitat, perquè sabem de la importància de les celebracions per a la ciutadania, per a retrobar-nos, reforçar la nostra identitat col·lectiva i també per a recuperar un poc l'alegria, tan necessària també per a la recuperació econòmica", agrega l'alcalde, que ha volgut agrair el consens mostrat per tots els grups municipals en aquest punt. També a la Junta de Festes i la Comissió de Penyes: "S'ha treballat molt per a poder celebrar aquestes festes. Amb un gran esforç per part de tots, hem passat dels més de 220 actes habituals a uns 90, i garantirem que tot puga desenvolupar-se sense aglomeracions, guardarem les necessàries mesures de prevenció i complirem amb tots els protocols", agrega. Un d'aquests actes, ha avançat, serà la recepció a la Mare de Déu de Gràcia, que podrà celebrar-se complint la tradició, a l'entrada de la ciutat enfront del col·legi de Carmelites.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es