Inici

Valverde deixa l'Ajuntament després de redefinir els Serveis Públics sobre la base de la col·laboració amb l'empresa local

tornar Imprimir

dilluns, 30 d'agost de 2021

Ajuntament, Sala de premsa, Serveis públics

Roda de premsa de l'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde

Valverde deixa l'Ajuntament després de redefinir els Serveis Públics sobre la base de la col·laboració amb l'empresa local

El regidor de Serveis Públics i Noves Tecnologies, Francisco Valverde, ha anunciat hui la seua decisió de renunciar a l'acta de regidor després de 35 anys de trajectòria política a l'Ajuntament. Valverde ha comparegut en roda de premsa acompanyat per l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, que li ha agraït el seu treball durant aquests 10 anys del govern del canvi per a renovar els Serveis Públics de Vila-real sobre la base de la col·laboració amb l'empresa local, així com tota la seua trajectòria dedicada al servei públic a través de la política municipal.

El primer edil ha subratllat que "malgrat les traves per la situació econòmica del consistori i dels problemes ocasionats pels canvis legislatius en matèria de contractes, han sigut deu anys d'avanç per als Serveis Públics". Benlloch recorda que el 2011, amb l'entrada del govern del canvi, va encomanar a Valverde la tasca de redefinir i recuperar els Serveis Públics amb dos objectius: "canviar la imatge que tenien els ciutadans d'aquesta regidoria per a guanyar en prestigi; i convertir els Serveis Públics en una plataforma per a la innovació en aliança amb l'empresa local". "En aquests 10 anys, gràcies al treball del regidor i dels tècnics de l'SPV, hem ampliat zones per als vianants, millorat els parcs i jardins, hem complit el nostre compromís d'actuar en els camins rurals i hem fet possible la col·laboració estreta amb les empreses locals", afirma Benlloch, i afig que "per això, no puc tenir més que paraules d'agraïment a Francisco Valverde i a l'equip de Serveis Públics".

Per la seua part, Valverde ha xifrat en més d'un centenar les empreses que en aquests anys han col·laborat amb SPV i més de 30 els grans contractes formalitzats, l'últim d'ells el que uneix la recollida de residus urbans i la neteja viària. L'edil ha reconegut que el 2019 ja tenia intenció de deixar la política municipal encara que finalment l'alcalde el va convéncer per a continuar almenys dos anys perquè "encara quedava molt per fer". Ara, ha remarcat, "crec que tinc l'obligació d'aportar a la societat tot el que he aprés en aquests anys", per la qual cosa l'edil iniciarà una nova etapa en una empresa privada dedicada a la implantació d'energies renovables.

Valverde, llicenciat en Ciències Biològiques, va començar la seua trajectòria a l'Ajuntament el 1987 de la mà de l'exalcalde socialista Enrique Ayet. En el seu comiat, el regidor ha agraït tant a les empreses locals com als tècnics de l'Ajuntament la seua col·laboració durant aquests anys. Especialment, ha tingut paraules d'agraïment per als funcionaris Óscar Beltrán, Pepe Hidalgo, M. Carmen Andreu, Elena Mezquita, Blanca Salas i Luciano Santos. Així mateix, ha destacat el suport que ha rebut durant tots aquests anys per part dels companys de l'equip de govern i especialment de l'alcalde, que, segons ha dit, "ha fet sempre un gran esforç per a facilitar-me la meua labor com a regidor".

La renúncia de Francisco Valverde es tractarà en el Ple ordinari d'aquest dimarts. Benlloch ha anunciat que Eduardo Pérez Arribas ocuparà l'acta de regidor que deixa vacant Valverde i en breu el primer edil anunciarà una remodelació de govern, "que ja estava prevista des de fa uns mesos atesa la intenció de Valverde de deixar el seu càrrec com a regidor a meitat de la legislatura i perquè, a més, en totes les legislatures he dut a terme una remodelació en l'equador del mandat", indica Benlloch.

L'alcalde ha explicat que en la nova etapa de govern que s'iniciarà amb aquesta renovació les prioritats seran "la recuperació econòmica, la recuperació social i reconnexió amb la societat civil, així com la millora dels serveis municipals, als quals podrem dedicar un major esforç econòmic després d'haver hagut de derivar a la lluita contra el virus prop de 4 milions d'euros en poc més d'un any".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es