Inici

El Ple adjudica per unanimitat el contracte d'autobús urbà gratuït per a un servei més modern i sostenible

dimarts, 31 d'agost de 2021

Ple ordinari del mes d'agost de l'Ajuntament de Vila-real

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat l'adjudicació del nou contracte del servei de transport de viatgers urbà gratuït de Vila-real, conegut com a autobús Groguet. L'adjudicació del servei a l'empresa Hicid per un import de 475.000 euros anuals durant un període de 10 anys ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals. El regidor de Mobilitat, Emilio M. Obiol, ha destacat que el nou contracte contempla "millores ambientals, amb vehicles menys contaminants i un augment de la prestació de serveis". Obiol ha incidit en el fet que "aquest ajuntament és un dels 10 d'Espanya que ofereix el transport urbà de manera gratuïta per a afavorir la mobilitat i avançar en la lluita contra el canvi climàtic, per la qual cosa és un dels serveis dels quals podem estar més orgullosos". En aquest sentit, l'edil ha assenyalat que el nou contracte "servirà perquè els milers d'usuaris de l'autobús Groguet s'incrementen i fer de Vila-real una ciutat amb menys contaminació i menys vehicles en la via pública".

D'altra banda, la sessió plenària ha aprovat l'expedient per a la contractació del servei de recollida de residus i neteja viària. El nou plec contempla, entre les principals novetats, la incorporació del contenidor de la fracció orgànica, la renovació de la flota de vehicles i modernització de contenidors, així com la sensorització i digitalització del sistema de gestió. Així mateix, el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha ressaltat com un altre dels aspectes clau del nou contracte la unió de tots dos serveis amb una licitació per valor de 3,5 milions d'euros anuals i una duració de 8 anys. 

El regidor ha destacat que la introducció de la recollida orgànica permetrà la reducció de la fracció resta, "un aspecte essencial tant des del punt de vista mediambiental com per a reduir els elevats costos de tractament dels residus". El contracte no contempla clàusules de revisió, per la qual cosa el preu anual serà fix durant els 8 anys de vigència.

El plec s'ha aprovat amb els vots favorables de l'equip de govern de PSPV i Unides Podem, al costat de Ciutadans, mentre que PP, Compromís i Vox han votat en contra. L'alcalde, José Benlloch, ha agraït el treball del regidor Valverde i dels departaments de Serveis Públics, Medi Ambient, Contractació i Secretaria per a l'elaboració d'un plec de condicions "molt complex", que compleix les exigències del Pla integral de residus (PIR) i que "esperem que es puga adjudicar com més prompte millor perquè segur que millorarà el servei". En aquest sentit, Benlloch ha fet una crida a la conscienciació ciutadana per a mantenir més neta la ciutat i no caure en una espiral d'augment del cost d'aquests serveis.

L'aprovació d'aquest plec ha posat punt final a la trajectòria municipal de l'edil de Serveis Públics, Francisco Valverde, que deixa l'Ajuntament després de 34 anys. El Ple ha acceptat hui la seua renúncia i el regidor s'ha acomiadat amb un al·legat en favor de la política municipal i un agraïment a funcionaris, companys d'equip de govern i de la corporació municipal.

La sessió plenària ha comptat també amb la intervenció del president de la Junta de Festes, Toni Carmona, que ha explicat el programa de la Mare de Déu de Gràcia, que compta amb prop de 90 actes, que se celebraran del 3 al 12 de setembre, amb les mesures i protocols de prevenció anticovid-19 corresponents. El Ple ha avalat també amb els vots d'Unides Podem, PSPV, PP, Ciutadans i Compromís, i l'oposició de Vox, una moció per a mostrar el suport del consistori a les dones i xiquetes afganeses i per a oferir al Govern i les organitzacions internacionals els recursos a l'abast de l'Ajuntament per a col·laborar en la gestió de la crisi humanitària.

Galeria multimèdia

Imatges

Ple ordinari del mes d'agost de l'Ajuntament de Vila-real_1
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es