Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Benlloch dicta el ban que regula les festes de la Mare de Déu de Gràcia: tancament a les 00.30 hores, prohibició del botelló al carrer i crida a la responsabilitat individual

tornar Imprimir

dimarts, 31 d'agost de 2021

Ajuntament, Sala de premsa, Festes, Junta de Festes

Benlloch dicta el ban que regula les festes de la Mare de Déu de Gràcia: tancament a les 00.30 hores, prohibició del botelló al carrer i crida a la responsabilitat individual

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha dictat hui el ban pel qual, atesa la normativa estatal i autonòmica en matèria de prevenció de la covid-19, es regularan les pròximes festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real, que se celebraran del 3 al 12 de setembre. El tancament de les penyes i les activitats a les 00.30 hores, assimilant-se d'aquesta manera a l'horari de l'hostaleria, i la prohibició expressa del botelló són algunes de les normes que regiran en les festes.

"Ates l'actual context de crisi sanitària ocasionada per la covid-19, i davant la imminent celebració de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, en les quals la realització de qualsevol tipus d'esdeveniment implica concentració i aglomeració de persones que pot contribuir a la transmissió del virus, s'aconsella el compliment de mesures tant preventives com de control, per a garantir el desenvolupament d'esdeveniments i celebracions populars, evitant riscos en la mesura en què siga possible, i garantint la protecció i la salut de les persones", assenyala el ban d'Alcaldia. Per a això, el primer edil decreta l'adaptació dels festejos a les normatives vigents i recorda a la ciutadania l'obligatorietat d'observar determinades mesures de seguretat, establides per la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal en les diferents resolucions dictades sobre aquest tema. Quant a les celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, les últimes resolucions de la Generalitat obliguen a observar les mesures següents durant les festes patronals:

  • Ús obligatori de la mascareta en esdeveniments amb concentracions de persones, fins i tot a l'aire lliure (excepte menors de 6 anys).
  • Les activitats estàtiques se celebraran en espais delimitats i amb control d'aforaments, mantenint la distància de seguretat d'1,5 metres.
  • Les activitats itinerants evitaran aglomeracions amb itineraris diferenciats.
  • No es poden celebrar revetles, discomòbils, karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant.
  • Els actes musicals o culturals se celebraran en butaques preassignades, mantenint un seient de distància o 1,5 metres de distància, excepte convivents. La distància entre músics i públic serà de 2 metres.
  • No es permet el ball ni en interiors ni en exteriors.
  • Atenent la normativa vigent per a l'hostaleria, tots els esdeveniments, celebracions i concentracions es desenvoluparan amb la limitació horària de les 00.30 hores i les taules en exteriors seran de màxim 10 persones.
  • Tota la ciutadania haurà d'adoptar les mesures necessàries per a evitar els riscos de propagació del virus.
  • L'ús de la mascareta és obligatori en qualsevol espai tancat d'ús públic i en els espais oberts on no siga possible mantenir la distància mínima d'1,5 metres entre persones, excepte convivents.
  • No es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o espais públics (denominat col·loquialment botelló), alié als establiments d'hostaleria o similars.

"En definitiva, del que es tracta és d'aplicar el sentit comú i els principis de prudència i responsabilitat que els vila-realencs ja han aplicat en tots aquests duríssims mesos, perquè puguem celebrar les festes possibles en aquestes circumstàncies: unes festes que ens permetran retrobar-nos, reforçar per fi els nostres trets identitaris, però garantint la protecció i la salut de les persones, amb la màxima seguretat possible", recorda Benlloch. L'alcalde ha fet així una crida a la responsabilitat individual durant les festes i ha incidit de manera especial en dues mesures que considera "fonamentals" per al bon funcionament de les festes: el tancament dels casals a les 00.30 h, tenint en compte els horaris fixats per a l'hostaleria, i la prohibició del botelló al carrer.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es