Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Benlloch dicta el ban que regula les festes de la Mare de Déu de Gràcia: tancament a les 00.30 hores, prohibició del botelló al carrer i crida a la responsabilitat individual

dimarts, 31 d'agost de 2021

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha dictat hui el ban pel qual, atesa la normativa estatal i autonòmica en matèria de prevenció de la covid-19, es regularan les pròximes festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real, que se celebraran del 3 al 12 de setembre. El tancament de les penyes i les activitats a les 00.30 hores, assimilant-se d'aquesta manera a l'horari de l'hostaleria, i la prohibició expressa del botelló són algunes de les normes que regiran en les festes.

"Ates l'actual context de crisi sanitària ocasionada per la covid-19, i davant la imminent celebració de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, en les quals la realització de qualsevol tipus d'esdeveniment implica concentració i aglomeració de persones que pot contribuir a la transmissió del virus, s'aconsella el compliment de mesures tant preventives com de control, per a garantir el desenvolupament d'esdeveniments i celebracions populars, evitant riscos en la mesura en què siga possible, i garantint la protecció i la salut de les persones", assenyala el ban d'Alcaldia. Per a això, el primer edil decreta l'adaptació dels festejos a les normatives vigents i recorda a la ciutadania l'obligatorietat d'observar determinades mesures de seguretat, establides per la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal en les diferents resolucions dictades sobre aquest tema. Quant a les celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, les últimes resolucions de la Generalitat obliguen a observar les mesures següents durant les festes patronals:

  • Ús obligatori de la mascareta en esdeveniments amb concentracions de persones, fins i tot a l'aire lliure (excepte menors de 6 anys).
  • Les activitats estàtiques se celebraran en espais delimitats i amb control d'aforaments, mantenint la distància de seguretat d'1,5 metres.
  • Les activitats itinerants evitaran aglomeracions amb itineraris diferenciats.
  • No es poden celebrar revetles, discomòbils, karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant.
  • Els actes musicals o culturals se celebraran en butaques preassignades, mantenint un seient de distància o 1,5 metres de distància, excepte convivents. La distància entre músics i públic serà de 2 metres.
  • No es permet el ball ni en interiors ni en exteriors.
  • Atenent la normativa vigent per a l'hostaleria, tots els esdeveniments, celebracions i concentracions es desenvoluparan amb la limitació horària de les 00.30 hores i les taules en exteriors seran de màxim 10 persones.
  • Tota la ciutadania haurà d'adoptar les mesures necessàries per a evitar els riscos de propagació del virus.
  • L'ús de la mascareta és obligatori en qualsevol espai tancat d'ús públic i en els espais oberts on no siga possible mantenir la distància mínima d'1,5 metres entre persones, excepte convivents.
  • No es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o espais públics (denominat col·loquialment botelló), alié als establiments d'hostaleria o similars.

"En definitiva, del que es tracta és d'aplicar el sentit comú i els principis de prudència i responsabilitat que els vila-realencs ja han aplicat en tots aquests duríssims mesos, perquè puguem celebrar les festes possibles en aquestes circumstàncies: unes festes que ens permetran retrobar-nos, reforçar per fi els nostres trets identitaris, però garantint la protecció i la salut de les persones, amb la màxima seguretat possible", recorda Benlloch. L'alcalde ha fet així una crida a la responsabilitat individual durant les festes i ha incidit de manera especial en dues mesures que considera "fonamentals" per al bon funcionament de les festes: el tancament dels casals a les 00.30 h, tenint en compte els horaris fixats per a l'hostaleria, i la prohibició del botelló al carrer.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es