Inici

Vila-real licita tres nous projectes de modernització d'àrees industrials per valor de 658.000 euros subvencionats per l'Ivace

dijous, 2 de setembre de 2021

La Regidoria de Territori de l'Ajuntament de Vila-real ha licitat els tres nous projectes de millora, modernització i dotació de noves infraestructures de serveis en àrees industrials que es finançaran amb càrrec a la subvenció obtinguda de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). Els tres projectes sumen una inversió de 658.316 euros, de la qual l'Ivace aporta 496.020 euros, i el termini d'execució de les obres és de tres mesos per a cadascuna de les actuacions. Les empreses interessades a optar a l'adjudicació dels projectes -que s'han licitat per separat- tenen fins al pròxim 8 de setembre per a presentar les propostes.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, detalla que aquests projectes s'emmarquen en el Pla municipal de reindustrialització, "l'objectiu principal del qual és consolidar i ampliar el lideratge industrial de Vila-real, municipi seu dels tres principals grups ceràmics d'Espanya, i demostrar l'aposta decidida d'aquest equip de govern per fer cada dia més competitius els nostres polígons amb la finalitat d'atraure noves inversions i empreses". En aquest sentit, Obiol recorda que "aquesta aposta per la indústria s'ha traduït en una inversió de més de 3,2 milions d'euros en la millora d'àrees empresarials des de 2018, a través de l'obtenció de subvencions de l'Ivace".

Els tres projectes que ara es liciten contemplen una actuació en la zona de l'entorn de l'estació de Renfe, on el consistori treballa en la promoció d'un clúster agroalimentari. Es tracta de 156.880 metres quadrats on s'implantarà il·luminat tipus led i es completaran els recorreguts per als vianants del polígon amb la construcció de voreres als carrers d'Ana Nebot, Cedre, Borriana i Dones del Magatzem, on s'inclourà també una façana vegetal en el camí rural del marge est del vial. La millora viària i la senyalització de carrers completen el projecte, amb preu de licitació de 180.000 euros.

El segon projecte donarà continuació a les millores implantades ja en el polígon de la carretera d'Onda, concretament en els 556.650 metres quadrats que queden delimitats entre l'AP-7 i l'avinguda d'Alemanya. En aquesta segona fase de la millora del polígon, licitada per 219.533 euros, es preveu la instal·lació d'enllumenat led que millore la seguretat, a més de voreres i una pantalla verda enfront de la central elèctrica situada en la CV-20, entre altres treballs. D'aquesta manera, s'actuarà sobre l'eficiència energètica, la seguretat, accessibilitat, millora paisatgística i viària.

El tercer dels projectes afectarà l'àrea industrial sud de la ciutat, concretament a les connexions de tres rotondes de la nova ronda Sud-oest amb el nucli urbà: la rotonda del camí de Betxí, on s'inclourà una xicoteta àrea enjardinada, la del camí d'Artana i la del camí de la Carretera, que inclou el cobriment de la Sequiola per a poder ampliar el vial. El pressupost de licitació és de 258.783 euros, per a la construcció de voreres, asfaltatge i enllumenat, entre d'altres.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es