Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real recupera l'àvia del Coneixement! per a reforçar el missatge de prevenció davant la covid-19 durant les festes

dijous, 2 de setembre de 2021

Reunió de l'alcalde amb el director de Salut Pública i el gerent del Departament de Salut de la Plana

La imatge de l'àvia del Coneixement! que es va convertir en una icona de la prevenció del consum d'alcohol i drogues en les festes de Vila-real torna per a llançar ara un missatge d'advertiment davant la covid-19. L'Ajuntament, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), recupera aquest entranyable personatge amb motiu de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de Gràcia, que se celebren enguany adaptades a la situació actual de la crisi sanitària i sota el marc de la normativa i les recomanacions dictades per l'Alcaldia per a evitar la propagació del virus.

"És imprescindible celebrar les festes amb responsabilitat i prudència. Estic convençut que complirem les normes i donarem exemple. Més enllà de fets puntuals d'irresponsabilitat, que seran controlats amb tots els instruments que tinguem al nostre abast, sé que la societat de Vila-real es comportarà de manera exemplar", ha assegurat l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, que ha remarcat que "coneixement és la paraula que millor defineix el comportament que hem de tenir tots en el moment actual". El primer edil i la primera tinent d'alcalde i regidora de Sanitat, Silvia Gómez, han mantingut aquest matí una reunió amb el director de Salut Pública, Carles Escrig, i el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, amb l'objectiu de detallar als responsables sanitaris les normes, protocols i recomanacions anticovid que ha dictat l'Ajuntament amb motiu de les festes i que es difondran a través de diferents canals, i als quals se sumarà també la campanya protagonitzada per la imatge de l'àvia del Coneixement! 

"L'Ajuntament, la Junta de Festes i la Comissió de Penyes han fet un gran esforç per a adaptar la programació de les festes a la situació per la pandèmia i per a establir protocols i mesures de prevenció perquè volem festes però des de la responsabilitat i la prudència", remarca la regidora de Sanitat. "La Regidoria de Festes ha editat un díptic en el qual es resumeix la normativa dictada a través del ban de l'alcalde per a les festes i, a més, pensem que la imatge de la iaia del Coneixement!, que porta també la seua màscara de protecció, i amb el seu típic gest d'advertiment, és la que millor ens pot ajudar ara per a fer arribar el missatge de responsabilitat i prudència davant la covid, sobretot als més joves, com ja  ens va ajudar en el seu moment per a conscienciar sobre el consum d'alcohol i drogues en les festes", indica Silvia Gómez, que afegeix que també és una forma de retre homenatge a l'entranyable Emiliana Buendía, que va protagonitzar la campanya i que desgraciadament va morir a la fi de 2020.

Precisament amb l'objectiu de recordar a les penyes i a la ciutadania en general la necessitat de complir aquestes normes i també per a incidir en la importància de la responsabilitat individual per a prevenir situacions de risc, la UPCCA farà arribar aquesta crida a la prudència a través d'una campanya en xarxes socials i l'edició de cartells i xapes en les quals la iaia del Coneixement!, abillada amb una màscara, serà la protagonista, al costat del lema "La covid mai està de festa".

La campanya arrancarà aquest divendres, encara que serà dilluns, amb motiu de la Nit de la Xulla, quan es duga a terme un repartiment de cartells i xapes pels casals. L'objectiu és que la ciutadania no baixe la guàrdia davant el virus i que respecte en tot moment les principals normes i recomanacions llançades per l'Ajuntament, com són: el tancament dels casals a les 00.30 h, tenint en compte els horaris fixats per a l'hostaleria; la prohibició del botelló al carrer; l'ús de màscara obligatori en qualsevol espai tancat d'ús públic i en els espais oberts on no siga possible mantenir la distància mínima d'1,5 metres entre persones, excepte convivents, entre d'altres. 

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es