Inici

Vila-real mantindrà el Pla especial de lluita contra la covid en els centres educatius, amb reforç de neteja i conserges

diumenge, 5 de setembre de 2021

Reunió de l'alcalde amb els directors i directores dels col·legis

L'Ajuntament de Vila-real mantindrà enguany el Pla especial de lluita contra la covid-19 en els centres educatius, impulsat de manera pionera l'any passat a la ciutat. Així ho ha traslladat aquesta setmana l'alcalde, José Benlloch, als directors i directores dels centres docents de Vila-real, en una reunió telemàtica amb els equips directius per tal de supervisar l'inici del curs escolar, que arranca la setmana que ve, traslladar-los les accions que està emprenent el consistori i conéixer les impressions de la comunitat educativa. Entre altres qüestions, l'alcalde va informar també els directors i directores de la situació sanitària en la ciutat, donat que prèviament havia mantingut una reunió amb els responsables de Salut Pública i el Departament de Salut de la Plana, amb l'objectiu també de preparar l'inici de curs i les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

"El virus encara està ací i, tot i que la situació del sistema sanitari és millor gràcies al procés de vacunació, també és cert que els menors de 12 anys encara no estan vacunats i que hem de mantenir la guàrdia ben alta, i dedicar tots els nostres esforços i recursos a allò que està a la nostra mà, per a garantir la màxima normalitat en el curs escolar i protegir els nostres xiquets i xiquetes", explica Benlloch. En aquest sentit, l'alcalde va anunciar el manteniment del Pla especial de lluita contra la covid impulsat l'any passat en els centres docents de manera pionera, que engloba fonamentalment tres eixos: el reforç de la neteja en els col·legis; el reforç almenys fins a desembre en la dotació de paper i sabó implementat ja l'any passat en col·laboració amb les empreses locals Laboratorios Costa i Caricias; i l'increment del nombre de conserges destinats als centres educatius, en la mesura de les possibilitats, a través dels distints plans d'ocupació d'altres administracions que es puguen gestionar.

"També tractarem de reforçar, tal com ens han demanat els col·legis, la presència policial a les portes de les escoles, ja que enguany seguirem amb les entrades i eixides provisionals amb motiu dels protocols de la covid-19. Però en aquests moments tenim una important mancança de personal i fins que no puguem cobrir les places, tractarem d'atendre les necessitats de la millor manera possible amb els recursos de què disposem", adverteix Benlloch. Quant a la possibilitat d'estimular activitats extraescolars, com l'esport escolar o excursions amb els alumnes, plantejada pels assistents, l'alcalde va remetre als pròxims mesos, probablement després de les vacances nadalenques. "Després de Nadal, podrem veure ja com ha evolucionat la situació i esperem comptar ja amb un 90% o més de la població vacunada, per a poder reactivar aquest tipus d'activitats", detalla.

D'altra banda, Benlloch va demanar també als equips directius dels centres que tracten de prioritzar les necessitats de manteniment més immediates. "Som conscients que aquest últim any especialment no hem pogut tirar endavant alguns temes pendents de manteniment i millora dels centres. Però la situació econòmica municipal, amb els comptes bloquejats durant mesos per les sentències heretades dels governs del PP i la necessitat d'ajudar aquells sectors més afectats per la crisi, que ens ha suposat una despesa sobrevinguda de 4 milions d'euros en l'últim any i mig, ens ha obligat a prioritzar en la lluita contra el virus", lamenta l'alcalde. Tot i això, Benlloch, que va traslladar de manera immediata al nou regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, per a donar tràmit a totes les qüestions plantejades, avança que, en les pròximes setmanes, el govern municipal visitarà els col·legis per anar preparant un pla especial postcovid. "En el moment que puguem alliberar recursos que ara destinem a la lluita contra el virus, els destinarem a recuperar a poc a poc la normalitat", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es