Inici -> Ciutat de la Ciència i la Innovació

Vila-real elimina sis abocadors il·legals i retira prop de 30 tones de residus gràcies al reforç de control i neteja

tornar Imprimir

dilluns, 6 de setembre de 2021

Sala de premsa, Serveis públics

Neteja d'abocadors_4

Vila-real elimina sis abocadors il·legals i retira prop de 30 tones de residus gràcies al reforç de control i neteja

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Serveis Públics, ha eliminat altres sis punts d'abocaments incontrolats en el terme municipal, fruit de la vigilància i el control que realitza tant aquest departament com la Policia Local. L'última actuació que s'ha dut a terme ha suposat la retirada de prop de 30 tones de residus que havien sigut depositades de manera il·legal en sis punts de l'àrea rural del municipi. El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, recorda que "tal com ens vam comprometre en el Ple, amb l'aprovació d'una moció secundada per tots els grups municipals, estem treballant des de diferents àmbits per a acabar amb el problema dels abocadors il·legals, fruit de la falta de civisme d'uns pocs que al final acaba perjudicant la resta de la ciutadania". 

Així, a més d'incidir en les campanyes d'informació per a recordar l'existència de l'ecoparc i del servei de retirada de voluminosos, també s'ha reforçat la vigilància i neteja de solars i cunetes situats en els camins rurals més pròxims al nucli urbà. Així mateix, la coordinació entre la Policia Local, a través de la unitat de Policia Rural, i els Serveis Públics també ha sigut clau per a tallar aquest problema.

De fet, en el cas d'aquests sis punts negres que ara s'han eliminat, la Policia Local havia rebut queixes i fins i tot, en algun dels casos, havia imposat sancions als infractors. Els abocadors il·legals estaven situats en els camins Tercer Sedeny, Quart Sedeny, Torrehermosa i Bassetes d'Onda. Els residus retirats són principalment estris com ara electrodomèstics i mobles, així com enderrocs d'obra. En total, el Departament de Serveis Públics calcula que s'han netejat prop de 30 tones de residus, per al trasllat dels quals s'han realitzat un total de 14 viatges en camió, set a l'ecoparc i set al gestor de residus. Les tasques han sigut efectuades per una empresa local.

Madrigal ha reiterat la crida al civisme per a posar fi a aquest problema de brutícia i insalubritat en el terme municipal i ha demanat també a la ciutadania que "donen avís a la Policia Local en cas de detectar aquest tipus d'infraccions", que estan sancionades amb multes de fins a 120 euros, en virtut de l'Ordenança de convivència ciutadana.

Galeria multimèdia

Imatges

Neteja d'abocadors_3 Neteja d'abocadors_2 Neteja d'abocadors_1

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es