Inici -> └rees -> Agricultura -> NotÝcies d'agricultura

Vila-real cedirÓ s˛l a la Generalitat per a convertir l'estaciˇ experimental agrÓria en un centre de referŔncia a la provÝncia

dimarts, 7 de setembre de 2021

Visita a l'estaciˇ experimental agrÓria de Vila-real_2

L'Ajuntament de Vila-real i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, EmergŔncia ClimÓtica i Transiciˇ Ecol˛gica treballen en un projecte de redefiniciˇ i impuls de l'estaciˇ experimental agrÓria situada en la localitat. L'objectiu Ús convertir aquestes instalĚlacions en un centre de referŔncia a la provÝncia i la Comunitat Valenciana en la investigaciˇ i innovaciˇ en matŔria agrÓria, i especialment en el camp de la citricultura. L'alcalde, JosÚ Benlloch, ha visitat aquests dies l'estaciˇ agrÓria, que depÚn de l'Institut ValenciÓ d'Investigacions AgrÓries (IVIA), juntament amb el secretari auton˛mic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes, la directora general de PolÝtica AgrÓria Comuna, Maite Chßfer, i el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transiciˇ Ecol˛gica, EnergŔtica i Medi Ambient, JosÚ Ramˇn Ventura Chalmeta.

Benlloch emmarca aquesta actuaciˇ en el procÚs de reordenaciˇ de l'Órea industrial de la carretera d'Onda, que permetrÓ al consistori disposar de terrenys per a posar-los a la disposiciˇ de la Conselleria i d'aquesta manera "ampliar el magnÝfic espai que ja existeix en l'estaciˇ experimental, amb la finalitat de convertir-la en un centre d'investigaciˇ agrÓria mÚs potent". L'alcalde incideix en la voluntat de colĚlaboraciˇ entre totes dues administracions i assenyala que "encara que en els ˙ltims mesos els nostres esforšos s'han centrat principalment en la lluita contra la pandŔmia, no hem deixat de treballar per a planificar l'etapa postcovid i per a definir la Vila-real de 2030". En aquest sentit, l'Ajuntament de Vila-real es troba en ple procÚs de reordenaciˇ del polÝgon de la carretera d'Onda i "en breu donarem a conÚixer la nova proposta per a convertir-lo en una zona industrial del segle XXI". "Aquesta aposta per la ind˙stria com un dels motors de Vila-real no vol dir que abandonem els nostres orÝgens, perquŔ volem ser tambÚ lÝders en el sector primari, l'agricultura", afig el primer edil.

En aquest sentit, l'alcalde vila-realenc destaca la importÓncia d'avanšar en la investigaciˇ i la innovaciˇ per a combatre les plagues en la citricultura, de manera especial en la cerca de solucions al cotonet, que tantes pŔrdues estÓ ocasionant al sector. La transformaciˇ de l'Órea industrial de la carretera d'Onda i l'impuls a l'estaciˇ experimental agrÓria de Vila-real es completen amb un altre gran projecte vinculat a l'agricultura com Ús la modernitzaciˇ del reg a la partida de Pinella, una inversiˇ que el consistori suporta econ˛micament i que ha sigut impulsada per l'Agrupaciˇ de Regants Pinella, el Sindicat Central d'AigŘes del Riu Millars i la Comunitat de Regants Canal de la Cota 100.

Per la seua part, el secretari auton˛mic d'Agricultura, Roger Llanes, ha explicat que la voluntat de la Conselleria Ús fer de l'estaciˇ experimental agrÓria de Vila-real, l'˙nica que existeix a la provÝncia, una referŔncia, sobretot en l'Ómbit de la citricultura, i un centre arrelat en el territori, a travÚs de la colĚlaboraciˇ amb l'Ajuntament. Maite Chßfer, directora general de PolÝtica AgrÓria Comuna, ha apostat per convertir les estacions experimentals en un aparador en la investigaciˇ i la innovaciˇ en Ómbits com la sanitat vegetal, sobretot quant al control biol˛gic, i en general en tots els aspectes que permeten donar un futur a la citricultura. Per aix˛, tambÚ ha abundat en la necessitat d'incentivar la cooperaciˇ amb l'Administraciˇ local i amb el sector agrari de la provÝncia "per a continuar innovant en l'experimentaciˇ agrÓria".

El regidor d'Agricultura, JosÚ Ramˇn Ventura Chalmeta, ha manifestat la intenciˇ de l'Ajuntament que l'estaciˇ experimental agrÓria siga un "punt de suport per als nostres agricultors" i un espai de colĚlaboraciˇ entre administracions, acollint tambÚ iniciatives municipals com els cursos d'agricultura ecol˛gica i altres accions formatives perquŔ "Vila-real no pot viure d'esquena a l'agricultura".

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a l'estaciˇ experimental agrÓria de Vila-real_1 Visita a l'estaciˇ experimental agrÓria de Vila-real
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es