Inici -> Àrees -> Innovació -> Notícies d'innovació

Vila-real participa en els tallers formatius del programa pioner de missions d'innovació en municipis de la Comunitat

tornar Imprimir

dimarts, 7 de setembre de 2021

Ajuntament, Sala de premsa, Innovació

Participants en la formació del programa de missions d'innovació en la Comunitat

Vila-real participa en els tallers formatius del programa pioner de missions d'innovació en municipis de la Comunitat

Vila-real participa en dos tallers com a part del projecte Missions València 2030 per a la formació especialitzada i acompanyament en la detecció de reptes d'innovació a la ciutat. Vila-real és un dels sis municipis de tota la Comunitat Valenciana (dos de Castelló, juntament amb Onda), seleccionat per la Conselleria d'Innovació per a participar en aquest projecte pilot d'abast autonòmic.

El centre d'innovació Las Naves de l'Ajuntament de València ha iniciat aquest dimarts els tallers formatius del programa d'acompanyament per a orientar l'estratègia d'innovació dels municipis de la Comunitat Valenciana a missions d'innovació, organitzat al costat de la Direcció General d'Innovació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

El programa formatiu està inspirat en la iniciativa Missions València 2030' Basat en un model d'innovació dirigit a millorar la vida de les persones, aquest es compon de quatre tallers que es desenvolupen entre els mesos de setembre i octubre, que els municipis hauran de replicar en les seues respectives localitats. El primer d'ells, celebrat aquest matí a Las Naves, porta per títol Identificació de reptes urbans mitjançant el diagnòstic participatiu i es compon de dos exercicis: el mapatge d'actors i el mapatge d'iniciatives, tenint com a objectiu detectar els principals stakeholders i prendre les millors decisions sobre les estratègies correctes per a involucrar cada participant.

Tal com ha indicat la directora general d'Innovació en la benvinguda del taller, "des de la Conselleria d'Innovació volem acompanyar els municipis en el camí de la innovació, que desenvolupen la seua estratègia i orienten les seues actuacions a complir amb la triple transició digital, verda i social que estem vivint i que ha d'arribar a cada racó de la Comunitat Valenciana per a ser el territori intel·ligent, sostenible i inclusiu que volem ser". Aquest acompanyament, afig, "genera molt més impacte des d'un marc de col·laboració com el que s'ha creat entre la Generalitat Valenciana i Las Naves".

La formació s'ha realitzat de manera presencial i es dirigeix, igual que la resta de tallers, als sis municipis seleccionats per a participar en la iniciativa pilot: l'Alfàs del Pi i Dénia, de la província d'Alacant; Vila-real i Onda, de la província de Castelló; i Ontinyent i Riba-roja de Túria, de la província de València. A més, també han participat els sis municipis triats en la modalitat de seguidors.

El segon taller se celebrarà durant la jornada de la vesprada de manera presencial a les instal·lacions del centre d'innovació, i tractarà sobre Identificació dels models de ciutat i àrees de rellevància del municipi a través de la història visual, una eina que ajuda a imaginar i descriure el futur ideal que ocorreria a conseqüència de l'èxit del projecte.

El dimecres 8 de setembre es desenvoluparà el tercer taller, en el qual s'abordarà l'Elaboració d'un marc estratègic després de realitzar, primer, un exercici de pluja d'idees per a idear les diferents missions que contindrà cada àrea de rellevància. En segon lloc, els participants realitzaran una anàlisi estratègica que analitza dues variables de les quals depén l'èxit de la implementació del projecte (necessitats i limitacions), a més d'analitzar les oportunitats que podrien potenciar i escalar el projecte. Per a finalitzar el taller, s'utilitzarà una taula on se situaran les àrees i les missions d'innovació, i per a cadascuna, es decidirà de manera preliminar quin actor liderarà la missió, el calendari i els processos que, de manera general, han de tenir en compte per a garantir la seua posterior validació estratègica i política.

L'últim taller s'impartirà de manera en línia al llarg del mes d'octubre, i se centrarà en l'elecció de les missions d'innovació per part dels municipis seleccionats per a participar en el programa d'acompanyament.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es