Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de la Mare de Déu de Gràcia

Vila-real ret homenatge al comerç i l'hostaleria pel seu esforç durant la pandèmia en la Gala de la Moda

dimecres, 8 de setembre de 2021

Gala de la Moda 2021

L'Ajuntament de Vila-real ret homenatge al comerç i l'hostaleria de la ciutat pel seu esforç durant més d'un any i mig de pandèmia i en agraïment a aquests sectors, fonamentals per a l'economia local, que s'han vist especialment perjudicats per les conseqüències de la crisi sanitària. Per a reconéixer el paper de comerços, bars, restaurants i altres establiments del sector serveis, la Gala de la Moda s'ha convertit en un acte d'homenatge en el qual l'alcalde, José Benlloch, i el regidor d'Economia, Xus Madrigal, en representació de la ciutat, han entregat distincions tant als comerços que impulsen la gala com a les associacions que representen el comerç, Unió de Comerç Vila-real (Ucovi), i l'hostaleria, Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi).

"Aquesta pandèmia ha tingut efectes nocius en molts sectors econòmics, però l'hostaleria i l'oci, així com el comerç, han patit en major mesura les conseqüències de les restriccions per a contenir el virus", recorda Benlloch. "A Vila-real tenim al voltant d'un miler de comerços i prop de 200 bars i restaurants, xicotets negocis que cada dia pugen la persiana amb molt d'esforç, que generen riquesa i que són una part essencial del nostre teixit econòmic", subratlla l'alcalde. "És just que reconeguem i destaquem l'esforç que estan fent en aquesta pandèmia per a continuar creant ocupació, així com també volem fer-los arribar l'agraïment per implicar-se en esdeveniments com la Gala de la Moda, malgrat les circumstàncies difícils que vivim", afegeix. 

En la Gala de la Moda d'enguany participen un total de 17 establiments que, en el marc de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, s'impliquen en l'organització d'una desfilada per a mostrar al públic la seua variada oferta comercial. Abans de començar l'esdeveniment, l'alcalde els ha lliurat una distinció en reconeixement pel seu esforç per a seguir avant durant la pandèmia i en agraïment per la seua implicació en aquest acte. A més, també s'ha reconegut la labor d'Ucovi i Ashiovi, com a entitats que representen una gran majoria de comerciants i hostalers de la ciutat i que, de la mà de l'Ajuntament de Vila-real, treballen per a la reactivació i el desenvolupament de l'economia local.

En aquest sentit, Benlloch destaca les aportacions d'aquestes associacions a la mesa del Pacte local pel renaixement, de la qual formen part juntament amb els representants dels grups polítics municipals. Una de les principals accions sorgides d'aquest òrgan de treball és precisament la targeta Fem poble, en col·laboració amb la Fundació Caixa Rural Vila-real, per a incentivar les compres en establiments de la ciutat amb la bonificació d'un 20%, fins a un màxim de 40 euros. El consistori aporta 100.000 euros a aquesta iniciativa.

A més, l'Ajuntament de Vila-real ha destinat prop de 2,4 milions d'euros en ajudes al comerç i l'hostaleria, entre les quals destaquen els 1,3 milions del Pla Resistir, 50.000 euros per a l'oci nocturn, 336.000 euros del Pla Reactivem, 350.000 euros en la bonificació del 95% de l'IBI als establiments comercials, d'hostaleria i altres serveis, o l'exempció de la taxa per ocupació de via pública, amb un impacte de 360.000 euros. Si se sumen altres accions de dinamització i mesures de prevenció davant la covid-19, l'impacte de la pandèmia en les arques municipals arriba als 4 milions d'euros.

Galeria multimèdia

Imatges

Gala de la Moda 2021_1 Gala de la Moda 2021_2 Gala de la Moda 2021_4

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es