Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real licita l'obertura dels carrers Alfred Nobel, Isabel de Villena i Carinyena amb la urbanització de l'antic solar d'Herarbo

diumenge, 12 de setembre de 2021

L'Ajuntament de Vila-real ha licitat les obres per a l'obertura i urbanització dels carrers d'Alfred Nobel, Isabel de Villena i Carinyena amb l'objectiu de millorar la mobilitat i comunicació en el barri a través de la urbanització del solar de l'antic magatzem de l'empresa Herarbo. Es tracta d'una important "assignatura urbanística pendent de la ciutat", tal com ha reconegut el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que recorda que aquest projecte ha sigut reivindicat durant anys pels veïns i veïnes dels barris de l'Hospital i Pius XII.

La licitació de les obres, valorades en 146.032 euros, es produeix després d'una complicada operació urbanística que s'ha demorat pel fet que els propietaris de l'antiga factoria Herarbo han hagut d'ordenar urbanísticament la situació de les parcel·les resultants de la urbanització, un tràmit que s'ha prolongat en el temps més del que es preveia, segons ha detallat el regidor de Territori.

El projecte elaborat pels serveis tècnics de l'Ajuntament destaca que l'obertura dels carrers d'Alfred Nobel, Isabel de Villena i Carinyena permetrà millorar la comunicació i el trànsit entre els carrers de la Consolació i Serra d'Irta. En l'actualitat, els tres carrers que ara es prolongaran estan interromputs pel "mur perimetral de tancament de bloc de formigó, que limita les antigues instal·lacions de l'empresa Herarbo, i amb l'obertura es pretén facilitar l'accés dels veïns de la zona i donar fluïdesa tant al pas de vehicles com al de persones", segons es detalla en el projecte. L'actuació consistirà en la demolició del mur i la urbanització dels tres carrers "dotant-los dels serveis urbanístics necessaris per a convertir-los en solars: clavegueram, enllumenat, telecomunicacions, aigua potable".

En aquest sentit, Obiol subratlla que s'ha optat per una urbanització definitiva dels vials, amb tots els serveis bàsics, i que "els diners que ara invertirà l'Ajuntament en aquesta actuació urbanística es retornaran al consistori a través de les quotes d'urbanització corresponents en el moment en què els solars resultants vagen desenvolupant-se per a la construcció d'habitatges".

Les empreses interessades a optar a l'adjudicació de les obres d'urbanització d'aquests tres vials tenen de termini fins al 27 de setembre per a presentar les seues propostes a l'Ajuntament de Vila-real. El període d'execució previst dels treballs és de tres mesos.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es