Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real tanca les festes de la Mare de Déu de Gràcia amb un balanç positiu de participació i compliment de la normativa covid

dilluns, 13 de setembre de 2021

Balanç de les festes de la Mare de Déu de Gràcia de 2021

L'Ajuntament de Vila-real acomiada les festes de la Mare de Déu de Gràcia amb un balanç positiu després de deu dies en què s'han celebrat prop de 90 actes, amb les mesures i protocols de prevenció corresponents per la covid-19. El regidor de Festes, Diego A. Vila, i el comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han presentat el balanç dels festejos, en els quals no s'ha hagut de lamentar incidents d'importància. Vila ha explicat que la celebració d'aquestes festes era una "aposta arriscada" després de quasi dos anys sense activitat festiva a causa de la pandèmia. Per al regidor, el balanç és positiu perquè "s'ha demostrat que les mesures adoptades per a garantir la celebració segura de les festes patronals han funcionat bé i va ser una decisió encertada adaptar els protocols d'actes i horaris de les penyes durant la setmana al canvi de normativa aprovat per la Generalitat Valenciana". En aquest sentit, Vila ha agraït la unanimitat dels grups municipals a l'hora de prendre decisions en el marc del Consell Rector de Festes.

Vila ha recordat que "al principi va haver-hi crítiques per la celebració de festes patronals però també sabem que hi ha veïns i veïnes molt agraïts, sobretot dels sectors del comerç i l'hostaleria perquè han pogut treballar a un ritme alt durant aquests dies". En total, s'han celebrat prop de 90 actes, enfront dels quasi 300 que es programaven habitualment abans de la pandèmia. El regidor ha incidit que tots els actes han estat adaptats a la normativa covid-19 i amb mesures per a garantir que "la ciutadania poguera gaudir de manera segura".

El regidor de Festes ha fet un resum de la participació: 9 actes musicals amb un aforament màxim de 713 persones i una mitjana d'assistents per acte de 600 persones; 12 actes taurins amb un aforament de 1.375 persones i una mitjana de 1.200 assistents en la plaça portàtil, i 400 persones en la trobada d'elaboració d'allioli, entre d'altres.

L'impacte de les festes en l'economia local també ha sigut positiu, segons Vila, ja que per a dur a terme la programació han treballat un total de 55 empreses, de les quals 40 són de Vila-real. El pressupost final per a les festes de la Mare de Déu de Gràcia ha sigut de 260.000 euros. Vila ha subratllat el "bon comportament i responsabilitat" de la ciutadania, en general, i ha confiat que les pròximes festes de Sant Pasqual de 2022 ja es puguen celebrar amb normalitat. També ha agraït de manera especial el treball de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes per fer possible les festes en aquest moment de pandèmia.

Per part seua, el comissari principal en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, ha qualificat les festes de la Mare de Déu de Gràcia com a "tranquil·les" i ha ressaltat que el balanç de queixes per molèsties de les penyes és de 84 avisos, la majoria dels quals "s'han solucionat simplement amb la presència policial" i només s'han interposat 2 denúncies. Les queixes es van concentrar sobretot el primer cap de setmana i, segons Nieto, "s'ha demostrat que l'ampliació d'horari per al tancament dels casals, adaptant-los als horaris dels locals d'oci, ha sigut positiva". A més, el comissari principal en cap de la Policia Local ha remarcat que "en general, els joves s'han comportat de manera responsable" i que "el balanç no es pot comparar amb altres festes, ja que moltes penyes no han obert els casals".

Altres incidències registrades són 5 denúncies per alterar la seguretat col·lectiva, tres per alcoholèmia i altres tres per delictes contra la seguretat viària. També s'han comptabilitzat dos ferits, un d'ells per l'enganxada d'un bou i un altre lleu, durant els actes taurins.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es